Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 14.938 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 257 decese.

În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 259 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 19 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 223 au forme medii şi 17 sunt internate în secţia ATI.

În acest moment, în judeţ, sunt 13 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, la agenţi economici, unităţi de învăţământ, o unitate sanitară şi în cadrul instituţiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.857 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei.

În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 54.113 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contra cost, 37.131 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 91.244 de teste in judeţul Vâlcea.

În prezent, 641 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 675 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică - decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menţionăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere creşterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetăţenilor precauţie, evitarea spaţiilor aglomerate şi a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor şi purtarea măştii de protecţie.

De asemenea, reamintim cetăţenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Precizăm totodată că, pentru obţinerea de informaţii legate de COVID-19 şi de măsurile care se aplică în această perioadă, puteţi apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea:

- CALL CENTER - 021 414 44 50 - program Luni - Duminică 08:00 - 22:00;

- 0758 061 438 (disponibil non-stop);

- 0250 747 720 cu program de funcţionare: Luni - Joi 08:30- 16:30 şi Vineri 08:30 - 14:00.