Astăzi, 06.03.2021, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 19409 de persoane declarate vindecate.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 persoane diagnosticate cu Covid - 19, în acelaşi interval de timp fiind externate 26 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 540 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, 142 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 41 pacienţi sunt în zona tampon şi 357 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 142 pacienţi diagnosticaţi Covid-19:

- 5 prezintă forme uşoare;

- 80 prezintă forme medii ale bolii;

- 43 prezintă forme severe;

- 14 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI (dintre aceştia 6 pacienţi sunt ventilaţi non - invaziv şi 4 intubaţi ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava dispune, la această dată, de 352 paturi libere, din care 94 pentru pacienţi Covid-19, 175 în sectorul non-Covid şi 83 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienţi Covid, sunt 21 ventilatoare libere, din care 8 pentru pacienţii Covid-19, şi 13 pentru pacienţii non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 55 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 37 prezentând forme medii, 12 forme grave, 1 forme critice), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, 29 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat 1 pacient, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi un număr de 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 8 prezintă forme medii, 10 forme grave, persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus 1, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internaţi un număr de 25 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (13 forme medii şi 12 cu forme grave), şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi un număr de 33 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme uşoare şi 25 prezentând forme medii), şi 1 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internaţi 16 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme uşoare şi 8 persoane cu formă medie), şi 1 persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu Covid-19 la nivelul judeţului Suceava este de 314 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 51.

La nivelul judeţului sunt disponibile 137 de locuri libere Covid şi 106 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 158679, în ultimele 24 de ore fiind testate 739 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 722 persoane, din care 72 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 454 persoane, din care 52 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menţionat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuţiei cazurilor Covid-19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 localităţi, 14 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 21 au câte un caz în evoluţie, 45 au sub cinci cazuri în evoluţie, 18 au sub zece cazuri în evoluţie iar 16 au peste zece cazuri în evoluţie.

La data prezentului comunicat în judeţul Suceava sunt 859 cazuri de infecţie Covid -19 în evoluţie.

În intervalul 05 martie 2021, ora 08:00 - 06 martie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliţie locală) din judeţul Suceava au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională. Obiectivul acţiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare a încălcării legislaţiei în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse un număr de 923 persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare la 66 de societăţi comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 73 sancţiuni contravenţionale (inclusiv avertismente scrise) în valoare de 19500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acţiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieşite din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de către instituţiile competente.