Premierul Florin Cîţu, în prima vizită de lucru, la Consiliul Judeţean Vrancea:

"Guvernul susţine construirea unui spital nou la Focşani"

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a participat astăzi, la Consiliul Judeţean Vrancea, la o dezbatere privind investiţiile şi bugetul pentru acest an, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma şi a deputatului Ion Ştefan. Aceasta este prima vizită de lucru oficială în teritoriu a premierului Florin Cîţu.

La eveniment au participat reprezentanţi ai structurilor asociative ale UAT-urilor din judeţul Vrancea, parlamentari de Vrancea, primari, conducerea Instituţiei Prefectului Vrancea, oameni de afaceri vrânceni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea i-a urat premierului bun venit în Vrancea şi l-a felicitat pentru măsurile adoptate. "Vă felicit pentru ce aţi făcut anul trecut, în calitate de ministru al finanţelor publice, pentru că aţi reuşit în stare de pandemie, de alertă, să mobilizaţi şi să deblocaţi investiţiile, astfel încât să avem în prezent lucrări în derulare. Sunt convins că în calitate de prim-ministru aveţi în vedere atât sectorul public, cât şi cel privat", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că bugetul de stat pentru acest an este unul echilibrat şi este construit în jurul investiţiilor. "Am reuşit să minimizăm efectele negative ale acestei crize. În trimestrul IV al anului trecut România a avut cea mai mare creştere economică din UE şi a creat baza pentru acest an. Am alocat mai multe resurse pentru investiţii, economia a crescut şi astfel am avut venituri pentru gestionarea pandemiei.

Provocarea noastră este să ţinem oamenii sănătoşi, dar şi să avem o economie sănătoasă. Acest buget este unul echilibrat, realist construit şi are în centru investiţiile, pentru proiecte viabile în 2021. Încercăm să folosim cât mai mult fonduri europene, şi anul acesta jumătate din proiecte vor fi finanţate din fonduri europene", a declarat Florin Cîţu. Acesta a anunţat că pentru acest an au fost prelungite o serie de măsuri pentru sprijinirea sectorului public şi privat, precum: şomajul tehnic, telemunca şi programele de investiţii IMM Invest, şi mai nou, Angro Invest pentru sectorul agricol.

Premierul a vorbit şi despre priorităţile Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care resursele se vor concentra pe proiectele de investiţii în infrastructură rutieră, feroviară şi în cea medicală, proiecte care trebuie finalizate până în anul 2026. "Dorim să construim spitale noi, nimeni nu a făcut asta în 30 de ani. În PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcţia de spitale noi, dacă pot fi finalizate până în 2026. Ştiu că există un spital nou care urmează să fie edificat şi la Focşani, poate fi inclus în PNRR, susţinem construirea de spitale", a spus Florin Cîţu.

Preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a precizat faptul că investiţia privind construcţia unui nou spital al Focşani are o valoare de 500 milioane de euro. "Studiul de fezabilitate pentru noul spital este deja făcut, îl vom aproba în câteva zile, astfel încât la Focşani să avem această mare investiţie, pentru care avem susţinerea guvernului", a declarat Cătălin Toma.

În cadrul dezbaterii, participanţii au adresat întrebări premierului şi au primit răspunsuri pe teme precum: fonduri pentru investiţii, alocarea de sume pentru UAT-uri, dificultăţi întâmpinate de mediul de afaceri.

După încheierea dezbaterii la CJ Vrancea, prim-ministrul Florin Cîţu a vizitat centrul de vaccinare de la Suraia.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea