COD GALBEN: 28-11-2021 ora 11 Intre 28 noiembrie, ora 20 – 29 noiembrie, ora 10 se va semnala intensificări ale vântului, ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m COD GALBEN: 29-11-2021 Intre 02:00 si 08:00 se va semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...75 km/h in Județul Braşov, Județul Sibiu;

"Vă cunoaşteţi frumuseţea?" - o expoziţie despre femei şi feminitate la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

Cu prilejul zilei de 8 Martie - Ziua Femeii, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu propune publicului expoziţia "Vă cunoaşteţi frumuseţea?", o iniţiativă menită să aducă în atenţia celor interesaţi numeroase documente din colecţiile bibliotecii. Publicaţii periodice, materiale tipărite şi audio-vizuale sunt elementele care alcătuiesc adevărate rute culturale ale feminităţii, reflectând multitudinea de faţete ale acesteia.

Călătoria pe care o propunem începe în prima parte a secolului XX. Regăsim printre exponate imagini din periodicele "Femeia şi Familia" (1903), "Revista scriitoarei" (1905), "Viitorul româncelor" (1914), "Domniţa" (1929), "Tribuna Femeii" (1930), "Cuvântul femeilor" (1933), "Femeia satelor" (1935), "Jurnalul Doamnei" (1938), "Femeia Modernă" (1938), lucrări tipărite şi documente audio-vizuale. Consultând documentele expuse, privitorul va regăsi numeroase articole legate de preocuparea femeilor pentru frumuseţe, sănătate, educaţie, cultură, emancipare şi viaţă domestică.

În egală măsură, demersul expoziţional include o serie de texte care ilustrează convingător aspecte ale vieţii cotidiene din secolele XX şi XXI şi modul de exprimare al femeilor de-a lungul unei perioade de afirmare în societatea modernă şi contemporană. Sunt incluse lucrări din colecţiile compartimentelor Împrumut Carte pentru Adulţi şi Arte, de remarcat fiind: "Istoria frumuseţii", lucrarea cunoscutului semiotician italian, Umberto Eco, "Frumuseţea ca senzaţie fizică" de Jorge Luis Borges, "Feminitatea în artă" de Marcel Barriere, "Fashion and Fancy. Dress and Meaning in Rembrandt's Paintings", "Frumuseţea în reţete", "Moda. Istoria completă", "Biblia sănătăţii femeii "şi "Baletul. Trupul muzicii".

Publicul sibian este invitat să admire documentele expuse la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu (str. George Bariţiu, nr. 7, foaier), în perioada 8 - 19 martie 2021, în intervalul orar 09:00 - 17:00.

***

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu desfăşoară toate activităţile cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.