CNAIR a semnat contractul cu proiectantul centurii ocolitoare a municipiului Iaşi - varianta sud

Astăzi, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat contractul cu NV Construct, firma care a câştigat licitaţia pentru proiectarea variantei de ocolire a municipiului Iasi - varianta Sud.

Costel ALEXE, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, alături de primarul municipiului Iaşi, Mihai CHIRICA şi prefectul judeţului, Marian GRIGORAŞ au discutat cu directorul DRDP Iaşi, Dănuţ PILĂ şi reprezentantul NV Construct, Dan Radu SIMA despre detaliile tehnice ale proiectului, dar şi despre posibilităţile de a accelera termenele de execuţie, astfel încât acest obiectiv să intre la finanţare, iar lucrările să înceapă în cel mai scurt timp.

"Vom asigura tot sprijinul nostru, al autorităţilor locale, pentru a realiza acest obiectiv important pentru comunitatea noastră. Le urez mult succes proiectanţilor şi mă bazez pe implicarea lor deplină pentru a reuşi să avem în cel mai scurt timp posibil studiul de fezabilitate revizuit şi proiectul şi documentaţia tehnică finalizate. Am transmis atât DRDP, cât şi proiectantului să trateze acest obiectiv cu profesionalism şi maxim interes pentru că este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură rutieră din ultimii ani. Ce ţine de noi se va rezolva fără niciun blocaj, acum că, relaţia dintre Consiliul Judeţean, Primăria Iaşi şi Prefectura Iaşi este deplin funcţională. Încă un lucru foarte important pe care l-am solicitat proiectantului este să identificăm o soluţie care să corespundă nevoilor următorilor 20-30 de ani, astfel încât să oferim Iaşului un proiect pentru prezent şi viitor. Mărturisesc că pentru mine acest obiectiv reprezintă şi o împlinire personală, fiind unul dintre proiectele de suflet din mandatul de deputat de Iaşi. Iată că după 9 ani de blocaje, am reuşit să finanţăm şi să repunem pe făgaşul normal acest obiectiv de investiţii atât de necesar ieşenilor.", a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean.

Proiectul variantei ocolitoare face parte din centura uşoară a municipiului Iaşi, traseul având o lungime de 8,175 km şi o valoare totală actualizată de 120.934 mii lei (28.937 mii euro) cu TVA inclus. Termenul de implementare este de 12 luni de la data ordinului de începere.

Cabinet Preşedinte
Consiliul Judeţean Iaşi