Liceeni români învaţă ce drepturi au, într-un training online gratuit

Liceenii din România sunt invitaţi să participe la un training online gratuit despre Drepturile Omului. Trainingul este organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România şi Asociaţia Umanistă Română în perioada 15 martie - 19 aprilie şi este facilitat de Andrea Stercu, avocat în Baroul Bucureşti.

Trainingul oferă elevilor din clasele IX-XII o introducere în domeniul Drepturilor Omului, printr-o abordare nonformală şi interactivă, prin dezbateri, studii de caz şi exemple din viaţa cotidiană. Scopul programului este informarea liceenilor asupra drepturilor lor, prezentarea unor situaţii de abuzuri, precum şi educarea tinerilor în vederea identificării cazurilor de violare a drepturilor omului, cât şi în vederea apărării acestora, prin utilizarea unor instrumentele specifice.

"Dacă nu-ţi cunoşti drepturile, nu ştii să ţi le aperi şi astfel poţi deveni victima unor abuzuri. De aceea, considerăm că tinerele generaţii trebuie educate pentru a şti cum să se protejeze în faţa abuzurilor, pentru a deprinde valori, credinţe şi atitudini care să îi încurajeze să-şi susţină atât propriile drepturi, cât şi pe ale celorlalţi. Anul trecut am organizat un prim training pentru liceeni, iar feedbackul lor a fost peste aşteptări. Acum vrem să oferim ocazia altor tineri să participe la training şi să înveţe despre drepturile pe care le au, precum şi despre responsabilităţile care decurg din aceste drepturi." a declarat Patricia Fechet, coordonatoarea proiectului.

Trainingul este structurat în 6 sesiuni a câte 1,5 ore derulate cu frecvenţă săptămânală, în perioada 15 martie - 19 aprilie 2021. Sunt 30 de locuri disponibile, iar participarea este gratuită, cu condiţia ca elevii înscrişi să participe la toate cele 6 cursuri. Înscrierile se fac prin completarea formularului de mai jos până la ocuparea locurilor disponibile.

Trainingul este facilitat de Andrea Stercu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti. Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, are experienţă în principal în domeniul dreptului comercial şi în domeniul farmaceutic, fiind interesată de asemenea de domeniul drepturilor omului.

Liceenii care doresc să participe la trainingul online gratuit despre Drepturile Omului se pot înscrie prin completarea acestui formular: https://forms.gle/B99JCL7mhnJ9vKw46

Organizatori: Asociaţia Secular-Umanistă din România şi Asociaţia Umanistă Română.

Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţa şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii." (Articolul 1 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului)

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi.

Patricia Fechet
Coordonator proiect