Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 3 martie 2021 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:

A) Reglementare
Regulamentul de modificare şi completare a Regulamentului CNVM nr. 27/2010 privind supravegherea electronică prin raportări, cu modificările şi completările ulterioare (regulamentul va fi transmis, spre publicare, Monitorului Oficial al României);
Norma pentru modificarea Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 27/2017 privind utilizarea activului personal net al participantului la un fond de pensii administrat privat (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României).

B) Autorizare
Aprobarea doamnei Milena Martinovic în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea Uniqa Asigurări S.A.;
Aprobarea domnului Adel Bahtanovic în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea Uniqa Asigurări de Viaţă S.A.;
Aprobarea domnului Wolf Christoph Hubertus Gerlach în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea Uniqa Asigurări de Viaţă S.A.;
Aprobarea domnului Adrian-Răzvan Florescu pentru un nou mandat în calitate de membru al Consiliului de Administraţie la societatea Compania de Asigurări - Reasigurări Exim România (CARE - România) S.A.;
Aprobarea domnului Dade Iulius în funcţia de administrator la societatea Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L.;
Autorizarea modificării intervenite în modul de organizare şi funcţionare a societăţii OTP Asset Management România SAI S.A. ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Supraveghere prin numirea domnului Gati LaszlĂł Gyorgy şi a doamnei Molnar Erzsebet Tunde în calitate de membri;
Emiterea unei decizii prin care se confirmă că societatea Can-Pack România S.R.L., angajată în tranzacţii realizate intragrup cu instrumente financiare derivate extrabursiere cu societatea Can-Pack S.A., se încadrează în excepţia de la obligaţia de raportare prevăzută în articolul 9 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr. 648/2012 (EMIR);
Aprobarea prelungirii cu 2 ani a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi de către actualul auditor financiar Ecoteh Expert S.R.L. a situaţiilor financiare ale SAI Sira S.A. şi a fondurilor administrate de către aceasta, respectiv FDI Omninvest, FII Omnihedge şi FII Omnitrend, pentru anii 2021 şi 2022.

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.