NU categoric Bugetului antioameni şi antiRomânia!

După săptămâni întregi de întârziere deliberată, după un şir de neadevăruri flagrante combinate cu ameninţări mai mult sau mai puţin voalate la adresa românilor, după o şedinţă formală, pe repede înainte, a CSAT, Guvernul groazei se grăbeşte acum să adopte Bugetul de stat pe 2021.

Oficializarea celei mai drastice şi nejustificate austerităţi! Timp în care ni se recomandă, cu ton apăsat, nouă, parlamentarilor Opoziţiei, să nu depunem prea multe amendamente, dacă se poate deloc, pentru că nu este timp şi pentru că stăm în calea reformei.

Haideţi, vă rog, să lămurim puţin ce înseamnă, prin câteva exemple, această reformă:

1. Cel mai mic procent din PIB alocat Educaţiei. 2,5% !

Atâţia bani şi atâta atenţie merită instrumentul major de dezvoltare a resursei umane dintr-o ţară. Aceştia sunt banii de reformă pentru domeniul de care depinde viitorul copiilor şi nepoţilor noştri. Dacă nici acesta nu este un sabotaj naţional făţiş, atunci, nu ştiu ce ar mai putea fi!

2. Sănătatea pierde 2,6 miliarde de euro!

2,2 de miliarde de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii şi 0,4 miliarde de euro din cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Adică echivalentul costurilor pentru imunizarea de 2 ori a populaţiei României! Timp în care infrastructura spitalicească se ruinează de la o zi la alta şi fiecare pacient român este în pericol.

3. Zero lei la pensii, alocaţii pentru copii şi salarii. Este austeritate. Nimic altceva decât o nouă formulă inventată pentru a masca incompetenţa şi o ură pe care nu o pot înţelege la adresa a tot ce înseamnă om în ţara asta.

4. O cruciadă falsă, de învrăjbire a românilor contra românilor dusă orbeşte împotriva bugetarilor. Cei care nu sunt beneficiarii sinecurilor ca parte a clientelei PNL şi USR. Pentru că, de aceştia nu se atinge nimeni. Ba, mai mult, numărul lor se suplimentează văzând cu ochii pe măsura intereselor de grup, transformând bugetul din care se taie banii pentru copiii şi bătrânii noştri în teşchereaua pe care o poartă mândru la brâu un premier infatuat şi partenerii săi de coaliţie.

5. Vânzarea ultimelor active ale statului.

6. Incapacitate de plată.

7. Tăierea şi a singurului beneficiu pe care îl aveau studenţii.

8. Zero sprijin pentru agricultorii care de-abia mai supravieţuiesc de pe urma efectelor secetei pedologice din 2020.

9. HoReCa distrusă şi mii de antreprenori amăgiţi cărora li se oferă simulacre de ajutor cu iz de încălcare a legii.

10. Un Plan de Redresare şi Rezilienţă al României amânat şi para amânat, care nu prezintă nicio certitudine că ţara noastră va beneficia de ajutoarele financiare atât de necesare.

11. 300 de milioane de lei împrumutate zilnic din ianuarie 2021 şi până acum. 12,6 milioane de lei împrumutate pe oră. 42.806 de euro împrumutaţi pe minut. 713 euro împrumutaţi pe secundă. 2,4 miliarde de euro creşterea datoriei publice. 1-1,05% din PIB deficitul public pe luna februarie.

Dragi ieşeni,

Împreună cu colegii mei din PSD, resping categoric acest Buget complet antioameni şi antinaţional care aruncă România în cea mai mare sărăcie. Numai incompetenţa combinată cu cea mai profundă ignoranţă, reavoinţă şi inumanitate pot determina pe cineva să spună că acest Buget nu este altceva decât un act de anulare a românilor şi României!

Iar pentru aşa ceva nu există scuze! Nu există explicaţii rezonabile!

Ei spun că "nu se poate" şi că nu există soluţii. Noi spunem hotărât că ei nu spun adevărul!

Există soluţii care pot asigura reintrarea pe traseul economic sănătos, care să aducă veniturile necesare fiecărui domeniu de activitate şi fiecărei categorii socio-profesionale din România. Am demonstrat asta şi în varianta noastră de buget alternativ şi vom continua să demonstrăm că se poate. Numai să vrei.

În ciuda avertismentelor şi piedicilor lor, împreună cu toţi colegii mei am redactat deja amendamente consistente care să evite sau măcar să atenueze austeritatea generată de tandemul inuman şi antinaţional Cîţu-Iohannis.

Nu ne-am oprit până acum şi nu ne vom opri până nu vom pune punct definitiv nenorocirilor acestei calamităţi de guvernare pentru care tot ce ţine de români şi România este echivalent negării şi distrugerii.

Deputat PSD de Iaşi, Vasile Toma

23 februarie 2021