Sibiu Bike City: Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de biciclete

"În maxim 10 luni sibienii vor avea la dispoziţie 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg oraşul pentru care vom achiziţiona 540 de biciclete produse în Canada şi alte 12 triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziţia dotărilor şi amenajarea acestor centre. În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ştrand - parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului şi Calea Dumbrăvii şi urmează să lansăm licitaţia pentru execuţia lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentaţiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate şi piste pentru biciclete: unul pe Calea Şurii Mici şi unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei." (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziţie la care s-au prezentat 3 ofertanţi. Valoarea investiţiei realizate de Primăria Sibiu cu finanţare din fonduri europene este de 9.706.360,48 lei.

Firma contractată va realiza proiectul de specialitate şi va furniza următoarele:

540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord şi modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranţă şi monitorizare permanentă prin GPS

8 triciclete pentru seniori

4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilităţi

44 de staţii inteligente de preluare şi predare a bicicletelor în tot oraşul, din care 10 sunt prevăzute cu staţii de depanare pentru reparaţii de urgenţă a bicicletelor

terminale inteligente de închiriere şi plată cu cardul bancar

5000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată

aplicaţie mobilă pentru închiriere şi plata serviciilor

În cadrul proiectului vor fi achiziţionate şi 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraş.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing
Primăria Municipiului Sibiu