Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 23.02.2021, este următoarea:

- 8.660 cazuri confirmate de CoVid-19;

- 227 cazuri active (dintre care 45 izolaţi în spital)

- 399 decese;

- 658 persoane în carantină;

- Au fost efectuate 411 teste, dintre care 256 la SJUB, 151 teste rapide;

- 13.792 doze vaccinuri aduse până în prezent, 12581 doze administrate;

- 328 doze administrate ieri, 22 februarie, dintre care 239 doza 1 şi 89 rapel.

Precizări:

- Până în prezent, 1.903 cadre medicale (55 medici, 137 asistenţi, 1 kinetoterapeut) şi 50 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 6 sunt cazuri active.

- 268 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre aceştia, 10 cazuri sunt active, restul au fost declaraţi vindecaţi.

- 71 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Dintre acestea, 6 cazuri sunt active, restul au fost declarate vindecate.
- Printre persoanele confirmate se află şi patru angajati şi un beneficiar ai unui centru de recuperare din judeţ.
- Printre persoanele confirmate se află un angajat şi doi beneficiari ai unor centre pentru protecţia copilului din judeţ.
- Printre persoanele confirmate se află şi 3 angajaţi şi 2 beneficiari ai unor centre de asistenţă pentru vârstnici.
- Printre persoanele confirmate se află şi 10 cadre didactice din cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţ.
- Printre persoanele confirmate se află 9 elevi din cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţ.
- Printre persoanele confirmate se află şase angajaţi ai Consiliului Judeţean.
- Printre persoanele confirmate se află 4 angajaţi ai Serviciului Public Judeţean Salvamont.