Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor primi mâine, 24 februarie 2021, salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a 2-a).

Guvernul României, prin Ministerul Muncii şi cel al Energiei, a asigurat suma necesară plăţilor pentru cei 4010 angajaţi ai C.E.H.

Suma totală plătită în această tranşă este de aproximativ 9 milioane lei.

Directorul A.J.O.F.M Hunedoara, Georgeta Tomuţă, precizează că în ultimele zile angajaţii agenţiei au lucrat exclusiv pentru pregătirea ordinelor de plată şi le-au transmis astăzi Trezoreriei Statului.

Tot astăzi, trezoreria a efectuat transferul către băncile comerciale unde au conturile deschise angajaţii companiei, iar mâine, 24.02.2021, banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar.

Reamintim că în 17 februarie 2021, în urma întâlnirii cu minerii din Valea Jiului, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a semnat o convenţie cu liderii sindicali, prin care se angaja, în calitate de reprezentant al guvernului, că salariile restante, corespunzătoare lunii ianuarie, vor fi plătite până la data de 26 februarie 2021.