Marţi, 23.02.2021, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 sau a modificării ratei de incidenţă pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 354 elevi din judeţul Sibiu învaţă în sistem online.

În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 12 din 22.02.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unităţile de învăţământ din localităţile Sălişte şi Boian trec din scenariul 2 în scenariul 3 - roşu (preşcolarii şi elevii din ciclul primar se vor prezenta la şcoală), 89 elevi din clasele a VIII-a (Sălişte şi Boian), a XII-a şi clasa a XI-a profesională urmând să înveţe în sistem online. Ei se adaugă celor 256 de elevi din clasele ai Liceului Tehnologic "Ioan Lupaş" Sălişte şi Şcolii Gimnaziale Boian care învăţau în sistem online.

De asemenea, 85 de preşcolari şi elevi de la Şcoala Primară Fofeldea (comuna Nocrich) vor desfăşura orele în sistem online până în 05.03.2021, din cauză că unitatea de învăţământ nu mai are alimentare cu apă curentă (lucrări la reţeaua de alimentare cu apă din localitate).

Orele se desfăşoară în sistem online şi la:

- clasa a I-a B de la Şcoala Gimnazială "Ion Luca Caragiale" Sibiu - elev confirmat pozitiv (30 elevi vor învăţa în sistem online);

- grupa mică de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu - preşcolar confirmat pozitiv (preşcolarii din grupă învaţă în sistem online din 22.02.2021);

- grupa mijlocie de la Grădiniţa cu Program Prelungit Tălmaciu - preşcolar confirmat pozitiv (23 preşcolari vor învăţă în sistem online);

- clasa a VIII-a C de la Colegiul Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu - elev confirmat pozitiv (31 elevi vor învăţă în sistem online);

- clasa a VIII-a D de la Şcoala Gimnazială "Nicolae Iorga" Sibiu - elev confirmat pozitiv (30 elevi vor învăţă în sistem online);

- grupa mică de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu - cadru didactic confirmat pozitiv (preşcolarii din grupă învăţă în sistem online din 22.02.2021);

- grupa mică de la Grădiniţa cu Program Prelungit Tălmaciu - cadru didactic confirmat pozitiv (25 preşcolari vor învăţă în sistem online);

- clasa Pregătitoare B de la Liceul Teoretic "Constantin Noica" Sibiu - cadru didactic confirmat pozitiv (26 elevi vor învăţa în sistem online);

- clasa a III-a A de la Liceul Tehnologic "Ioan Lupaş" Sălişte - cadru didactic contact direct cu o persoană confirmată pozitiv (15 elevi vor învăţă în sistem online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului şcolar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 17 cadre didactice (14 au desfăşurat ore faţă în faţă) şi 28 preşcolari şi elevi (22 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistaţi pozitivi la virusul SARS-CoV-2.
Drept urmare astăzi, 23.02.2021, în judeţul Sibiu un număr 19 329 de preşcolari şi elevi (29,88% din cei existenţi în unităţile de învăţământ), vor desfăşura orele în sistem on-line.

Inspector Şcolar General,
prof. Adriana Monica MUNTEANU