Comunicat de presă privind vaccinarea împotriva virusului COVID-19 a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele instituţiei, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, s-a vaccinat astăzi, 23 februarie 2021, la ora 11:47, împotriva virusului COVID-19, cu vaccinul produs de AstraZeneca, la centrul de vaccinare din cadrul Circului Metropolitan din Bucureşti.

Oficialul AEP afirmă că procedura de vaccinare este simplă şi adresează mulţumiri personalului medical pentru profesionalismul şi implicarea manifestate în contextul efectuării acestui act medical.

Reamintim că preşedintele AEP a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate în data de 1 decembrie 2020.

Precizăm că, potrivit modalităţii de prioritizare a populaţiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19, AEP se încadrează în Etapa a II-a de vaccinare, conform Capitolului XI, Subcapitolului 2, lit. C, punctul 2, lit. b) (i) al Hotărârii nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, angajaţii Autorităţii fiind încadraţi drept "lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale".

Direcţia comunicare
23.02.2021