COD GALBEN: 17-05-2021 ora 10 COD GALBEN: 17-05-2021 ora 10 Intre 18 mai, ora 06:00 – 18 mai, ora 23:00 se va semnala cantități de apă însemnate COD GALBEN: 17-05-2021 ora 15 Intre 15:35 si 16:30 se va semnala - frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse din care se vor cumula local 20...25 l/mp, izolat grindină de mici dimensiuni in Județul Tulcea;

Stagii de practică şi consiliere profesională la USAMV Cluj-Napoca, pentru 185 de liceeni care învaţă despre gastronomie

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, în calitate de partener de practică cu Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică "Raluca Ripan", 185 de elevi din clasele a XII-a, profilul "Tehnician în gastronomie". Primii liceeni au început deja stagiul de practică şi consiliere profesională la secţiile de Carmangerie, Panificaţie - patiserie şi Lactate, amplasate în staţiile pilot ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

Proiectul, denumit "Stagii de practică şi consiliere profesională pentru 185 de elevi din unităţi de învăţământ cu profil de turism şi alimentaţie din Regiunea Nord-Vest", este finanţat din Programul Operaţional Capital Uman (POCU 2014-20220), este susţinut prin Fondul Social European (FSE), iar beneficiar este SADC Expert Consulting SRL din Cluj-Napoca.

Partenerul de practică este Agronomia Agro Food Innovation SRL, aparţinând USAMV Cluj-Napoca.

"Proiectul are drept obiectiv creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi din domeniile de specializare inteligentă. Competenţele profesionale dobândite, ca urmare a stagiilor de practică, vor contribui la pregătirea viitorilor specialişti în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă şi de specialişti care beneficiază de o pregătire de calitate", a precizat Şef lucr. dr. Lucian Cuibus, care se ocupă de administrarea Agronomia Agro Food Innovation SRL şi este cadru didactic al USAMV Cluj-Napoca.

Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizaţi cu bunele practici din industria alimentară, cu un accent special pe produse locale de calitate superioară şi ecologice. De asemenea, sesiunile de practică se desfăşoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate şi siguranţă medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.

Agronomia Agro Food Innovation SRL procesează materii prime obţinute în fermele şi staţiunile universităţii, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, iar aceasta reprezintă o garanţie a produselor locale de calitate, care sunt comercializate în magazinele USAMV Cluj-Napoca.