COD GALBEN: 19-01-2021 ora 10 Intre 10:35 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90...100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Suceava; COD GALBEN: 19-01-2021 Intre 08:45 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

WILLIAM B. HARVEY, CERCETĂTOR ŞI MANAGER AMERICAN - NOUL RECTOR AL UNIVERSITĂŢII "DANUBIUS"

Consiliul de Administraţie al Universităţii "Danubius" este încântat să anunţe că numirea lui William B. Harvey în funcţia de rector a fost aprobată de Ministerul Educaţiei din România. Cercetător şi manager recunoscut la nivel internaţional, Harvey preia conducerea universităţii acum, la ieşirea din pandemia globală, pentru ca această instituţie să îşi extindă legăturile cu mediul academic internaţional prin calitatea, profesionalismul şi implicarea studenţilor, cadrelor didactice, absolvenţilor şi prietenilor.

Având o vastă pregătire în sectoarele americane academice şi non-profit, experienţă pe care o va aplica şi la Universitatea "Danubius", precum şi un larg registru de competenţe în aceste domenii, Harvey intenţionează să construiască şi să extindă reputaţia pe care instituţia şi-a construit-o deja, aceea de universitate antreprenorială modernă, dinamică, perfect adaptată societăţii contemporane. Atribuţiile sale administrative anterioare includ numiri în funcţia de Rector/ Vicepreşedinte pentru Relaţii Academice şi Studenţeşti la Colegiul Rosemont; Vicepreşedinte pentru Diversitate şi Echitate la Universitatea din Virginia (UVA); Cancelar Adjunct şi Decan al Facultăţii de Educaţie de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee (UWM) şi Decan al Facultăţii de Educaţie de la Universitatea Agricolă şi Tehnică de Stat din Carolina de Nord (NCA&T). De asemenea, a ocupat funcţia de Vicepreşedinte şi Director al Centrului pentru Promovarea Echităţii Rasiale şi Etnice la Consiliul American pentru Educaţie (ACE) din Washington DC.

Înainte de a obţine funcţia de conducere la Universitatea "Danubius", Harvey a fost Cercetător eminent la Asociaţia Americană pentru Acces, Echitate şi Diversitate (AAAED) din Washington, DC. Este un cercetător şi un manager recunoscut, ale cărui activităţi ştiinţifice s-au concentrat pe factorii culturali şi sociali ce afectează populaţiile defavorizate, cu un interes deosebit pe zonele de colegiu şi universitate. Domnia-Sa are o listă impresionantă de publicaţii incluzând cărţi, capitole de carte, articole de jurnal cu referenţi, rapoarte, lucrări specializate, precum şi recenzii profesionale şi tehnice, iar în diferite momente ale carierei sale a ocupat funcţii de Profesor titular la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, precum şi la UVA, UWM şi NCA&T. Amploarea experienţei sale didactice variază de la colegii de arte liberale până la universităţi de cercetare şi include, de asemenea, experienţe în Ghana şi China.

Experienţa sa lăudabilă în zona serviciului public cuprinde şi faptul că a avut funcţia de Preşedinte al Comitetului Consultativ pentru Educaţie la Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială (NASA), profesor invitat la Smithsonian Institution, membru american al Consiliului pentru Educaţie, membru al Institutului pentru Conducerea Educaţiei şi cercetător pe timp de vară la Centrul de Studii Avansate în Ştiinţe Comportamentale de la Universitatea Stanford. În plus, Harvey este preşedintele fondator al Asociaţiei Naţionale a Ofiţerilor în domeniul Diversităţii în Învăţământul Superior (NADOHE) şi fost membru al consiliilor de administraţie ale Asociaţiei Americane pentru Afro-Americani din Învăţământul Superior, Consiliul Naţional pentru Cercetarea referitoare la Femei, Centrul Yale-Howard ce studiază Disparităţile în materie de Sănătate, proiectul privind Studiul Noilor Cercetători de la Universitatea Harvard, proiectul privind Cercetătorii WEB DuBois la Universitatea Princeton, Proiectul privind Site Support pentru Şcoli la Universitatea Johns Hopkins şi Centrul de istorie vie şi politici publice Martin Luther King.

William Harvey are o diplomă de licenţă în limba engleză de la West Chester University, un master în Fundamentele sociale şi filosofice ale educaţiei şi un doctorat în Antropologia educaţiei la Universitatea Rutgers. De asemenea, a primit o diplomă onorifică de doctor în ştiinţe de la Şcoala de Psihologie Profesională din Chicago.

Profesorul Steve O. Michael, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Universităţii "Danubius" transmite felicitări Universităţii "Danubius" pentru implicarea în managementul acestei instituţii de învăţământ superior a profesorului William Harvey. "Îl cunosc pe Dr. Harvey de câteva decenii şi îl consider unul dintre cei mai buni cercetători şi manageri din învăţământul superior din Statele Unite. Experienţa sa în administrarea colegiilor este lungă şi amplă, iar reţeaua sa în învăţământul superior, în special în Statele Unite, este extinsă. Este un om de o mare onoare şi integritate ale cărui talente vor fi, fără îndoială, relevante pentru a duce Universitatea 'Danubius' la următorul său nivel de excelenţă."

Preşedintele Universităţii "Danubius", Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ este pregătit de mulţi ani pentru această schimbare unică în mediul academic din România. Strategia sa educaţională de succes va fi mai puternică având în consiliul de conducere o astfel de personalitate, recunoscută pentru numeroasele rezultate înregistrate pe parcursul carierei sale în Statele Unite ale Americii. Aceasta este o altă etapă ale cărei efecte nu vor întârzia să apară nu doar în zona internaţionalizării Universităţii "Danubius", ci şi în zona celorlalţi piloni de rezistenţă ai acestei instituţii de învăţământ superior: antreprenoriat, open şi online.

Preşedintele Universităţii Danubius, Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ a declarat că "această schimbare întăreşte Proiectul 'Danubius, Universitatea noastră!'. Era nevoie ca o astfel de reconfigurare managerială să fie pregătită şi să se adapteze la viitorul învăţământului superior globalizat. Sosirea lui Wiliam în echipa noastră asigură grefarea expertizei modelului american de învăţământ superior asupra învăţământului superior din România. Prin acestă schimbare, comunitatea academică Danubius speră că experienţa academică americană va oferi noi modele studenţilor noştri, pe care îi considerăm puterea universităţii noastre, va stimula motivaţia profesorului Universităţii noastre, pe care l-am descris, în primul meu mandat de Rector, ca inima acestei instituţii de învăţământ superior şi, de ce nu, va sublinia credibilitatea universităţii, prin calitatea absolvenţilor noştri.

Acest parteneriat româno-american existent în managementul Universităţii 'Danubius' prefigurează consolidarea capacităţii Universităţii noastre de a dezvolta noi programe de studiu dedicate studenţilor internaţionali. Prin urmare, este o etapă istorică a învăţământului superior românesc, un parteneriat ce a făcut ca viziunea antreprenorială a Universităţii "Danubius" să devină realitate, având un potenţial real de a depăşi orice indice de performanţă în materie de educaţie, cercetare şi inovare".

Purtător de cuvânt - Universitatea "Danubius",
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE