COD GALBEN: 19-01-2021 ora 10 Intre 10:35 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90...100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Suceava; COD GALBEN: 19-01-2021 Intre 08:45 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

În urma misiunilor derulate din data de 13 ianuarie 2021 pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, vă prezentăm informarea privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute:

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat, în cursul zilei de ieri, 13 ianuarie a.c., 4.213 operatori economici, 297 de operatori transport persoane, 9.297 de locaţii ale obiectivelor de interes, precum restaurante şi terase tip autoservire şi 82.781 persoane.

La activităţi au participat, în medie zilnică, 6.996 de poliţişti, 4.431 de jandarmi, 150 de poliţişti de frontieră, 1.296 de cadre ISU, 2.688 de poliţişti locali, 24 de reprezentanţi ANSVSA, 8 inspectori ANPC, 5 reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 13 angajaţi ai Ministerului Muncii, 2 angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi 3 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Au fost aplicate 4.736 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 664.020 lei, dintre care:

- 4.208 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi de protecţie individuală, în valoare de 517.900 lei;

- 510 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea de către agenţii economici/instituţii publice/persoane fizice a măsurilor privind organizarea/participarea la evenimente publice sau private; transport persoane; organizarea programului de lucru; restricţii privind deplasarea/libera circulaţie, în valoare de 113.540 lei;

- 18 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.580 lei, pentru fapte de natură economică în context COVID-19;

A fost întocmit 1 dosar penal, în care este cercetată o persoană la art. 352 din Codul penal - zădărnicirea combaterii bolilor.

În data de 13.01.2021, la linia telefonică TEL VERDE au fost primite 14 apeluri telefonice dintre care 5 confirmate, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 7 de judeţe.

Acţiunile pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor vor continua şi în perioada următoare.