COD GALBEN: 19-01-2021 ora 10 Intre 10:35 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90...100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Suceava; COD GALBEN: 19-01-2021 Intre 08:45 si 14:00 se va semnala La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității in Județul Caraş-Severin, Județul Hunedoara;

În perioada 13.01.2021, ora 08.00 - 14.01.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Neron Lupaşcu" al judeţului Buzău, au gestionat 42 de evenimente, după cum urmează:

- 21 de cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
- 1 alte situaţii de urgenţă;
- 1 misiuni asigurare corturi spitale;
- 19 activităţi de control.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Buzău.

SMURD BUZĂU ÎN CIFRE

SMURD Buzău a fost înfiinţat în februarie 2008, iar punctul din Râmnicu Sărat, în septembrie 2009. Au urmat punctele de lucru : Pietroasele, Beceni, Padina şi Staţia de Pompieri Mărunţişu.

În mod constant activitatea serviciului s-a îmbunătăţit, colegii lucrând cu multă dăruire, devotament şi profesionalism pentru omul aflat în suferinţă.

Misiunile din ultimii ani:

Anul 2020 2019 2018 2017 2016

Număr misiuni 6.938 7.253 5.493 5.433 5.337

Detalii intervenţii - 2020

Timpul mediu de răspuns al echipajelor din cadrul S.M.U.R.D. a fost de 13 minute.

Echipajele S.M.U.R.D. au intervenit în 6938 cazuri medicale (în medie 19 pe zi), acordând ajutor medical de urgenţă la 8128 persoane (7470 adulţi şi 658 copii), astfel:

- 260 cazuri de intoxicaţii - 3,74%;
- 516 cazuri de afecţiuni cardiace - 7,43 %;
- 945 cazuri de traumatisme - 13,62 %;
- 14 cazuri de arsuri - 0,20 %;
- 89 cazuri de bolnavi cu stop cardio respirator resuscitat- 1,28%;
- 3246 cazuri de diverse alte afecţiuni - 46,78 %;
- 461 cazuri de diverse alte afecţiuni neurologice- 6,64 %;
- 9 cazuri de transport interclinic specializat-0,12 %;
- 14 bolnavi găsiţi decedaţi - 0,20 %;
- 167 cazuri de prim ajutor şi descarcerare la accident rutier - 2,40 %;
- 93 cazuri de asistenţă persoane şi deblocări- 1,34 %;
- 2 misiuni de participare la exerciţii- 0,02 %;
- 893 misiuni pentru transportul pacienţilor confirmaţi/suspecţi COVID 19 - 12,87 %;
- 7 cazuri alertă falsă- 0,10 %;
- 148 cazuri de deplasări fără intervenţie sau întoarse din traseu - 2,13 %;
- 36 misiuni de asigurare intervenţie la evenimente publice- 0,51 %;
- 38 misiuni de asigurare intervenţie de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă - 0,58 %.

CINE SALVEAZĂ O VIAŢĂ SALVEAZĂ O LUME

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE