Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a rezolvat problema transportului de persoane pe rutele din zona limitrofă a Focşaniului

Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi într-o şedinţă extraordinară de către liderul administraţiei judeţene, pentru aprobarea în regim de urgenţă a două proiecte de hotărâre în baza cărora să fie reluată circulaţia pe traseele din zona limitrofă a Focşaniului. Este vorba despre rutele 030 (Focşani - Vâlcele - Câmpineanca), 038 (Focşani - Milcovul - Gologanu), 072 (Focşani - Mândreşti - Răstoaca), 065 (Focşani - Vânători - Jorăşti), 067 (Focşani - Mirceşti - Răduleşti) şi 068 (Focşani - Mândreşti - Balta Raţei).

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea atribuirii licenţelor de traseu operatorului de transport S.C. Favimar Trans SRL pentru traseul 065 (Focşani - Vânători - Jorăşti) şi operatorului de transport SC Manosim Comex SRL pentru traseele 067 (Focşani - Mirceşti - Răduleşti), 068 (Focşani - Mircesti - Balta Raţei) şi 072 (Focşani - Mândreşti - Răstoaca) şi aprobarea atribuirii directe, în gestiune delegată, a serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate.

"Am rezolvat problema transportului public judeţean pentru cei aproape 10.000 de oameni din zonele limitrofe ale municipiului reşedinţă de judeţ. Mulţumesc aparatului de specialitate, comisiilor şi departamentelor din cadrul CJ Vrancea care au răspuns prompt şi cu profesionalism, în regim de urgenţă, sarcinilor pe care le-am dat pentru rezolvarea situaţiei", a precizat în timpul şedinţei Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Încredinţarea serviciului de transport pe traseele respective unor operatori judeţeni este temporară, până la soluţionarea definitivă în instanţă a procesului dintre trei firme private şi Asociaţia "Metropolitan Trans", alcătuită din Municipiul Focşani şi comunele Răstoaca, Gologanu, Câmpineanca, Vânători, Bilieşti, asociaţie care asigura serviciile de transport prin intermediul SC Transport Public SA Focşani. Reamintim faptul că în data de 12 ianuarie a.c., Tribunalul Brăila a dat câştig de cauză firmelor, acestea obţinând în instanţă suspendarea curselor de călători efectuate de TPL Focşani.

Şedinţa extraordinară a CJ Vrancea s-a desfăşurat în sistem online, a fost transmisă în direct şi poate fi urmărită în integralitate pe pagina de facebook a Consiliului Judeţean Vrancea.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea