Comunicat de presă privind întâlnirea preşedintelui AEP cu ambasadoarea Franţei în România

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a avut o întrevedere joi, 14 ianuarie 2021, cu Excelenţa Sa, doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România.

Principala temă abordată în cadrul discuţiilor a vizat perspectiva dezvoltării unei relaţii de colaborare între autorităţile administrative specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două ţări, în vederea realizării schimbului de experienţă şi de bune practici.

Cei doi oficiali şi-au manifestat disponibilitatea de a continua dialogul cu privire la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul managementului electoral şi al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Menţionăm că AEP a derulat în perioada 2018-2020 proiectul ARGUS - integritate, etică, transparenţă, anticorupţie în finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale. În cadrul proiectului, AEP a efectuat o vizită de lucru la Comisia Naţională pentru Conturile de Campanie şi Finanţare Politică din Franţa, care a vizat schimbul de experienţă între cele două organisme pe tema finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Precizăm că vizita preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti s-a efectuat ca urmare a participării Excelenţei Sale, doamna Laurence Auer, la Programul electoral de observare a alegerilor parlamentare, care s-a desfăşurat exclusiv în ziua alegerilor din data 6 decembrie 2020.

Direcţia comunicare
14.01.2021