După un prim an în care a atras mai mult de 50.000 români şi peste 1 milion de Euro pentru cauze ignorate, Asociaţia Zi de Bine susţine primul proiect de sănătate
emoţională pentru adolescenţii din România: Teen Line

Bucureşti, 14 ianuarie 2021: Începutul anului 2021 vine cu un nou proiect susţinut de Asociaţia Zi de Bine, în colaborare cu Asociaţia Happy Minds: Teen Line, prima platformă de sănătate emoţională şi de prim ajutor emoţional din România, dedicată adolescenţilor cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani, care va fi gata la data de 31 Ianuarie.

Apelând această linie, tinerii pot discuta liberi de prejudecăţile celorlalţi şi pot primi asistenţă de specialitate. Mai mult decât atât, proiectul presupune şi o platformă online cu articole şi materiale video concepute de psihologi, pe înţelesul tinerilor. Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, iar companiile care s-au angajat deja să susţină cauza sunt: Lidl România, Grupul EON România şi UniCredit România. Acestea devin şi parteneri strategici ai Asociaţiei Zi de Bine pentru întreg anul 2021.

"Ne-am propus să dedicăm începutul de an unei generaţii pe care se pune uneori poate prea multă presiune. Adolescenţa este momentul în care viaţa se află într-o continuă schimbare, corpul se transformă, emoţiile explodează, iar cei din jur par a fi împotriva ta. Este vârsta la care începe să se resimtă presiunea din exterior, de la părinţi cu aşteptări ridicate, din familii complicate cu drame majore, la profesori lipsiţi de răbdare şi de înţelegere sau colegi care interacţionează prin bullying. Când lucrurile tind să devină atât de copleşitoare, le punem la dispoziţie Teen Line, o platformă special gândită pentru tineri care să vină la pachet cu răspunsuri, sprijin şi înţelegere", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de Bine.

Prin proiectul Teen Line, asociaţia îşi doreşte să facă un pas către tinerii care au nevoie de un sprijin real în unul dintre cele mai importante momente ale vieţii lor, adolescenţa. Tuturor adolescenţilor din România, Asociaţia Zi de Bine le transmite mesajul că NU este nevoie să facă faţă singuri crizelor emoţionale sau problemelor generate de anxietate şi depresie, indiferent de mediul de provenienţă şi de condiţiile de viaţă şi le oferă o soluţie la îndemână, un helpline gratuit, cu acoperire naţională, disponibil 24/7.

"Asociaţia Happy Minds este formată dintr-o echipă de specialişti (psihologi clinicieni, psihoterapeuţi, psihiatri, nutriţionişti, avocaţi) pregătiţi să vină în ajutorul celor care au nevoie de un sprijin în momente de răscruce. Generaţia tânără are nevoie de înţelegere, cunoaştere, îndrumare, răspunsuri şi instrumente care să îi ajute să facă alegeri sănătoase pentru bunăstarea lor emoţională şi pentru a şti ce au de făcut în cazul în care se vor confrunta, la un moment dat, cu depresia sau anxietatea. Dacă astăzi ne facem bine treaba, în 5-10 ani procentul de populaţie sănătoasă mental ar fi o realitate a României", a declarat Yolanda Creţescu, Asociaţia Happy Minds.

Sărbătoriţii lunii care rezonează cu această cauză o pot susţine la rândul lor donându-şi ziua de naştere aici:

Alte metode prin care se poate susţine suplimentar cauza asociaţiei:

Din martie 2020 şi până în prezent, Asociaţia Zi de Bine a facilitat implementarea a zece proiecte sociale. Cauzele susţinute de asociaţie au primit ajutorul a peste 50.000 de donatori persoane fizice şi a 40 de companii, atrăgând donaţii de peste 1 milion de euro.

Scopul Asociaţiei Zi de Bine este acela de a crea comunităţi, de a sprijini mii de oameni aflaţi în situaţii vulnerabile şi de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociaţia va susţine câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociaţia Zi de Bine se adresează unei comunităţi şi se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcţionare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunţa cauza susţinută şi se vor descrie nevoia şi beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii şi vor fi invitaţi să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveţi un proiect în care credeţi dar pentru care nu aţi găsit încă finanţare, îl puteţi înscrie pe www.zidebine.ro

Asociaţia Zi de Bine
Email: contact@zidebine.ro

Despre Happy Minds

Happy Minds este un ONG specializat pe dezvoltarea de programe naţionale de sănătate mintală, cu o abordarea unică a tipologiei depresive, "360 grade" - oferă suport psiho-emoţional prin Helpline; evaluează bunăstarea emoţională prin screening-uri online pentru depresie şi anxietate; oferă program gratuit de psihoterapie pentru cazurile sociale.

Toate aceste activităţi se desfăşoară sub umbrela depreHUB, primul hub antidepresie din România ce reuneşte serviciile de consiliere şi terapie pentru prevenţia, evaluarea, dignosticarea şi tratamentul depresiei, lansat anul trecut de Happy Minds. În momentul de faţă, depreHUB asigură accesul la programe de sănătate mintală pentru copii, tineri, adulţi şi vârstnici, indiferent de mediu şi condiţiile de viaţă.

Despre cauzele anterioare susţinute de Asociaţia Zi de Bine

- "Căsuţa Blondie", un centru de recuperare post-operatorie dedicat copiilor şi prima cauza susţinută în luna martie de Asociaţia Zi de Bine, a reuşit să atragă 50.000 de euro şi 11.349 de donatori. Suma a fost folosită pentru amenajarea şi transformarea unei căsuţe într-un spaţiu care permite îngrijirea copiilor în condiţii sigure.

- Pandemia ne-a schimbat tuturor planurile. Aşasar, în perioada martie-mai toate forţele au fost orientate către cei aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus, spitale, medici şi pacienţi, pentru a face un #scutpentruspitale. Pentru această cauză a fost strânsă o sumă record, 100.000 de euro şi 35.000 de donatori. Totodată, alături de Auchan şi Leroy Merlin a fost deschisă Unitatea de Suport Medical de la Chitila.

- Luna iunie a fost dedicată copiilor internaţi la Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu şi INSMC Alessandrescu-Rusescu, pentru care pereţii exteriori ai spitalelor au prins culoare şi au fost transformaţi în ZID de Bine. Suma strânsă a fost de 15.000 de euro cu ajutorul a 324 de donatori.

- "Grădina Terapeutică", un proiect care a reuşit să aducă zâmbete şi speranţă pacienţilor internaţi la Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu din Bălăceanca. Cauza a atras 965 de donatori şi 20.000 de euro.

- O dubiţă transformată într-un Microduş a fost o idee îndrăzneaţă şi atât de necesară pentru copiii care nu au acces la apă curentă şi pentru care a face un duş adevărat este o raritate. Pentru aceşti copii s-au strâns 39.446 de euro, bani veniţi de la 931 de donatori.

- În contextul actual, începutul şcolii în luna septembrie a venit cu multe semne de întrebare, dar şi cu o soluţie pe care Asociaţia Zi de Bine a reuşit să o implementeze rapid, O clasă în curtea şcolii. 1.112 donatori s-au alăturat cauzei şi s-au strâns 22.416 de euro.

- Cine ar fi crezut că un autobuz vechi, scos din circulaţie, se poate transforma într-un adevărat afterschool. Dar orice este posibil atunci când autobuzul este dedicat unor copii care au dreptul la o viaţă mai frumoasă. 47.334 de euro s-au strâns pentru Edubuzz şi 1.099 de donatori.

- "Iubirea care bate la ochi", o situaţie atât de familiară şi prezentă în România şi totodată o cauză pentru care se fac prea puţine demersuri. Proiectul a strâns 58.734 de euro şi a atras 5.280 de donatori.

- Proiectul lunii decembrie a venit încărcat de emoţie şi dorinţa de face mai mult şi mai mult. Proiectul "Perna cu tihnă , a fost dedicat bătrânilor care îşi petrec viaţa singuri şi pe care cei apropiaţi, cu gândul de a-i proteja în faţa virusului, au încetat să îi mai viziteze. Cu ajutorul donatorilor s-au strâns 80.000 de euro şi 800 de bunici s-au bucurat de o pernă plină cu bunătăţi.

- Cauza anului 2020: Renovarea Secţiei de Pediatrie IV - Boli digestive din cadrul INSMC. Proiectul Curăţenie şi Culoare se află acum în plină amenajare.