COD PORTOCALIU: 29-07-2021 ora 10 Intre 29 iulie – 01 august se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat

Bebeluşii Anului Nou: Peste 480 de copii se vor naşte în România pe 1 ianuarie 2021

În 2021, UNICEF dedică cel de-al 75-lea an de existenţă eforturilor de a reimagina o lume mai bună pentru copii

BUCUREŞTI, 1 ianuarie 2021 - 482 de bebeluşi se vor naşte în România în ziua de Anul Nou, arată estimările UNICEF.

Odată cu intrarea în anul 2021, UNICEF îi sărbătoreşte din nou pe copiii care vin pe lume în data de 1 ianuarie. Insula Fiji, situată în Oceanul Pacific, va ura bun venit primului bebeluş al noului an. Statele Unite ale Americii, ultimului născut în această zi. La nivel global, se estimează că peste jumătate dintre aceste naşteri se vor înregistra în 10 ţări: India (59.995), China (35.615), Nigeria (21.439), Pakistan (14.161), Indonezia (12.336), Etiopia (12.006), Statele Unite ale Americii (10.312), Egipt (9.455), Bangladesh (9.236) şi Republica Democratică Congo (8.640).
Bebeluşii români vor reprezenta 0,13% din cei 371.504 copii care se vor naşte, potrivit estimărilor, în ziua de Anul Nou. Se preconizează că aceştia vor avea, în medie, o speranţă de viaţă de 93 de ani.

"A fost un an dificil pentru toată lumea şi, poate, cel mai bun mod de a privi spre viitor este să urăm bun venit pe lume unor noi vieţi", a afirmat Gabriel Vockel, Reprezentant adjunct al UNICEF în Romania. "Lăsând în urmă provocările anului 2020 şi privind înainte la oportunităţile anului 2021, acum este momentul să ne imaginăm şi să construim o lume mai bună pentru cei care vor moşteni ceea ce construim pentru ei azi".

Anul 2021 reprezintă cea de-a 75-a aniversare a UNICEF. Pe parcursul întregului an, UNICEF şi partenerii săi vor marca această aniversare cu evenimente şi declaraţii ce vor sărbători trei sferturi de secol în care copiii au beneficiat de protecţie împotriva conflictelor, a bolilor şi a excluziunii şi de promovarea dreptului lor la supravieţuire, sănătate şi educaţie.

Astăzi, când lumea se confruntă cu provocări fără precedent din cauza pandemiei, a încetinirii economiei, a creşterii nivelului de sărăcie şi a inegalităţii, activitatea desfăşurată de UNICEF este mai necesară ca oricând.

"Anul celei de-a 75-a aniversări a UNICEF este cel mai potrivit pentru a ne reînnoi angajamentul de a ne asigura că nou-născuţii de azi pot prospera, învăţa şi pot fi protejaţi", a declarat Gabriel Vockel. "2021 va fi critic pentru copii, însă cele trei sferturi de secol în care UNICEF a obţinut rezultate împreună cu guverne şi numeroşi parteneri din întreaga lume întreagă sunt o mărturie a ceea ce putem realiza împreună".