COD GALBEN: 21-01-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 km/h in Județul Cluj; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h. in Județul Suceava, Județul Neamţ; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Covasna, Județul Harghita;

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, continuă

În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcţiile de sănătate publică şi mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătăţii a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziţionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranşă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuţi.

Până la data de 15 noiembrie a.c. în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 652 393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS şi pneumonii) a fost de43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.603) şi cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (45.068).

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul şi niciun deces confirmat cu virus gripal.