BULETIN INFORMATIV

21.11.2020

Astăzi, 21 noiembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău se prezintă astfel:

* Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 5875;
* Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4303;
* Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 146;
* Număr persoane în carantină la domiciliu: 1292;
* Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 1259.
* Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 96 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (68 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi 3 pacienţi au fost diagnosticaţi în unităţi sanitare din alte judeţe).
* Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 2 şi 90 de ani.
* Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.
* Au fost înregistrate trei decese în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19:

- DECES NR. 144: pacient în vârstă de 62 de ani este confirmat cu SARS CoV-2 la un laborator privat de analize. Pe fondul agravării stării de sănătate, este internat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, fibrilaţie atrială, ateroscleroza arterelor.

- DECES NR. 145: pacient în vârstă de 48 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat pe secţia ATI. Starea pacientului se agraveaza progresiv şi survine decesul. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat nou descoperit.

- DECES NR. 146: pacient în vârstă de 72 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzau cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat pe secţia ATI. Evoluţia clinică este nefavorabilă şi survine decesul. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

* ˜Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău acţionează în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

* Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului