COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:30 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:00 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Giurgiu, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:20 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Buletin de presă - COVID-19 - 29.10.2020

Publicat în 29 octombrie 2020

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă desfăşurate la nivelul judeţului Ilfov au continuat în data de 28 octombrie 2020, având ca scop principal prevenirea infectărilor şi protejarea sănătăţii cetăţenilor, prin conştientizarea populaţiei cu privire la apartenenţa la comunitate şi la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivităţile umane.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, misiunile din ultimele 24 de ore au fost executate de 122 de poliţişti, alături de 90 de efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, ISU Bucureşti-Ilfov, Poliţia Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Forţele de ordine au verificat în sistem integrat 457 de societăţi comerciale şi au legitimat 1078 de persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate 438 de mijloace de transport persoane.

În contextul acţiunilor desfăşurate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 233 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 41.390 lei, dintre care:

- 223 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 36.390 lei;

- 6 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul Legii nr. 319/2006;

- 1 sancţiune contravenţională în temeiul OG nr. 21/1992, cu amendă în valoare de 5.000 lei;

- 2 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul HG nr. 537/2007;

- 1 sancţiune contravenţională cu avertisment în temeiul Ordinului Comun nr. MS/MEEMA/ANSVSA nr. 1493/2788/2020.

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite.

*****

Potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, astăzi, 29 octombrie 2020, ora 15:00, situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului este următoarea:

* Teste efectuate până în prezent: 24.587;

* Persoane confirmate cu COVID-19 până în prezent: 5.844;

* Persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 3.364;

* Persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 96;

* Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare la domiciliu: 937;

* Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare instituţionalizată: 0;

* Persoane confirmate cu COVID-19 în carantină la domiciliu: 518;

* Persoane confirmate cu COVID-19 în carantină instituţionalizată: 3;

* Persoane confirmate cu COVID-19 internate: 133;

* Persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov: 72, dintre care 14 la ATI.

Incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul localităţilor judeţului Ilfov la data de 29.10.2020, pentru perioada 15.10.2020 - 28.10.2020

Nr crt Localitate (UAT) - Rata incidenţei la 1000 de locuitori

38 Tunari - 1.18
39 Vidra - 0.90
40 Voluntari - 2.11

*Datele indicate sunt în continuă dinamică.

*****

ADUCEM ÎN ATENŢIE faptul că astăzi, 29 octombrie 2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 33 privind aprobarea modificării scenariului de funcţionare pentru unele unităţi de învăţământ din Judeţul Ilfov:

Cetăţenii, operatorii economici şi instituţiile publice pot consulta Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, la secţiunea Situaţii de Urgenţă: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

*****

Vă rugăm să fiţi prudenţi şi să acţionaţi responsabil!

Astăzi, 29 octombrie a.c., România a înregistrat un nou record negativ de infectări la nivel naţional: 6.481 de noi cazuri COVID-19. La ATI sunt internaţi 868 de pacienţi.

Judeţul Ilfov înregistrează 99 de noi infectări cu COVID-19 faţă de cifrele de la ultima raportare şi o rată de incidenţă de 1,63.

Vă rugăm să colaboraţi cu instituţiile responsabile în combaterea pandemiei de COVID-19 şi să respectaţi cu stricteţe regulile preventive şi reglementările în vigoare, pentru a stopa creşterea periculoasă a ratei de îmbolnăviri!

Solidaritatea şi parteneriatul dintre noi toţi sunt imperative pentru a preveni şi limita riscul de răspândire a infecţiei cu COVID-19! Viaţa şi sănătatea celor din jurul nostru depind de responsabilitatea fiecăruia dintre noi iar urgenţa de sănătate publică cu care ne confruntăm poate fi controlată numai prin disciplină, personală şi colectivă!

Depinde de fiecare dintre noi şi de noi toţi împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!

*****

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi oameni:

* PURTAŢI CORECT MASCA DE PROTECŢIE, aruncaţi-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac şi spălaţi-vă imediat mâinile cu apă şi săpun sau dezinfectaţi-vă cu soluţii pe bază de alcool;

* NU ATINGEŢI ochii, gura, nasul dacă nu v-aţi spălat pe mâini;

* RESPECTAŢI DISTANŢA de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane, chiar şi în cadrul întâlnirilor familiale, pentru a proteja membrii familiei aflaţi în situaţie de risc;

* EVITAŢI zonele aglomerate;

* CURĂŢAŢI periodic suprafeţele de contact (mânere, mese etc.) cu soluţie dezinfectantă;

* CONSULTAŢI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Nu uitaţi: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunităţi!

Cetăţenii au la dispoziţie linia TELVERDE - 0800800165 operaţionalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care pot sesiza încălcările normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles şi înţeleg importanţa măsurilor de protecţie sanitară şi a faptului că numai împreună vom reuşi să depăşim această perioadă!