COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:30 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:00 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Giurgiu, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:20 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

BULETIN DE PRESĂ - Judeţul Mureş

Până astăzi, 27 octombrie, în judeţul Mureş au fost confirmate 4.410 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Faţă de ziua precedentă, au fost înregistrate 95 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, o persoană a fost reconfirmată pozitiv în judeţul Mureş.

Potrivit informaţiilor DSP Mureş, la această dată sunt internate 319 persoane confirmate pozitiv în spitalele din judeţul nostru.

De asemenea, până la această dată, 888 de persoane s-au vindecat şi au fost externate din spitalele din judeţul Mureş. În plus faţă de acestea, 639 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 218 de persoane au fost externate la cerere.

Un număr de 56 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş.

Până acum, 168 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat în spitalele din judeţul Mureş.

În această perioadă, continuă acţiunile de informare şi verificare cu privire la respectarea regulilor de protecţie sanitară în judeţul Mureş. Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectoratelor teritoriale de muncă, direcţiilor sanitar-veterinare şi de la Protecţia Consumatorului sunt în teren zi de zi pentru a veghea la siguranţa mureşenilor.

Facem un apel către mureşeni de a respecta normele de protecţie: purtarea măştii, respectarea distanţării fizice şi spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veţi avea grijă de sănătatea voastră şi a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toţi mureşenii să aibă o implicare civică activă şi să sesizeze orice încălcare a normelor de protecţie sanitară la TelVerde - 0800800165.

Cancelaria Prefectului

Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş