COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:30 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:00 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Giurgiu, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:20 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Întâlnirea prim-ministrului României, Ludovic Orban, cu reprezentanţii MEDEF, cea mai mare organizaţie patronală din Franţa

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizaţii patronale franceze - MEDEF (Mouvement des Entreprises de France).

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul României o efectuează în Franţa în perioada 26-27 octombrie a.c. şi reflectă angajamentul guvernului român de a promova România ca destinaţie investiţională.

"România este singura ţară din Uniunea Europeană care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al anului 2020", a subliniat prim-ministrul Orban.

Premierul român a arătat că, în pofida provocărilor generate de criza Covid-19, Guvernul României îşi menţine angajamentul ferm în direcţia dezvoltării unui parteneriat durabil cu toţi investitorii din sectorul economic.

Guvernul va continua, astfel, să contribuie activ la asigurarea unor condiţii prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România şi creşterea competitivităţii companiilor, cu efecte benefice şi de durată asupra cetăţenilor români.

Înaltul oficial român a arătat că obiectivul pe termen mediu şi lung al Executivului constă în dezvoltarea unei economii puternice, reziliente şi competitive la nivel internaţional. Totodată, va urmări implementarea unor politici publice, la nivelul unei administraţii eficiente, care să garanteze condiţii de concurenţă echitabile şi transparente pentru mediul de afaceri.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că relaţia româno-franceză contribuie în mod esenţial la dezvoltarea economică a României şi reprezintă o platformă importantă pentru creşterea competitivităţii: "Avem în vedere un model de creştere economică sustenabilă, bazat pe creşterea investiţiilor şi a valorii adăugate din economie."

Şeful Guvernului a dezbătut cu oamenii de afaceri prezenţi oportunităţile investiţionale semnificative generate de planul naţional pregătit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă. Premierul Orban a subliniat importanţa dezvoltării infrastructurii de sănătate, de transport, creşterea cooperării în domeniul agriculturii şi dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată în economie. O atenţie deosebită va fi acordată, de asemenea, dezvoltării capitalului uman, prin educaţie şi formare profesională, adaptate nevoilor economiei viitorului.

Premierul Ludovic Orban a subliniat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări va continua să reprezinte un reper al prosperităţii, precum şi al securităţii noastre comune în spaţiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care România şi Franţa le împărtăşesc.

Prim-ministrul român a reiterat angajamentul Guvernului de a depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, condiţie esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor productive şi pentru o funcţionare eficientă a mecanismelor de piaţă, în beneficiul consumatorilor.

La finalul întrevederii a fost semnat, în prezenţa prim-ministrului României, Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri din România şi MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea între entităţile economice din România şi Franţa.