COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:30 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:00 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Giurgiu, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:20 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Iaşi, 27 octombrie 2020

Supraodorizare accidentală a gazelor naturale produsă în instalaţia Transgaz

În această după-amiază, începând cu ora 15,00, la dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate mai multe sesizări din partea consumatorilor din mun. Iaşi privind prezenţa mirosului de gaz.

Odorizarea este o componentă a conceptului de siguranţă aplicat în sectorul gazelor naturale şi este realizată în staţiile speciale ale Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, în cadrul activităţilor sale curente sau la solicitarea distribuitorului. Această măsură de siguranţă presupune introducerea unei cantităţi de etilmercaptan în gazele naturale în scopul sesizării de către populaţie, prin miros, a eventualelor scăpări de gaze din reţelele stradale sau din instalaţiile de utilizare a gazelor naturale.

Delgaz Grid nu a solicitat odorizarea suplimentară a gazelor naturale. Conform informaţiilor pe care le avem, mirosul puternic de gaz se explică prin supraodorizarea gazelor naturale cauzată accidental în instalaţia de odorizare a Transgaz.

În urma sesizărilor înregistrate Delgaz Grid a suplimentat numărul echipelor, 15 echipe intervenind pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi pentru a lua măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în con-diţii de siguranţă.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să asigure o cât mai bună ventilare a holurilor şi a caselor scărilor, să aerisească încăperile.

Echipele de intervenţie ale Delgaz Grid urmează să verifice toate situaţiile în care a fost sesizat miros de gaze naturale şi acolo unde se va confirma existenţa unor scăpări de gaze naturale în clădiri, vor lua măsurile care se impun în vederea eliminării oricărui pericol.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.