COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:30 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt, Județul Dolj, Județul Vâlcea; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 18 Intre 18:00 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 17 Intre 17:30 si 20:00 se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Giurgiu, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:20 si 20:00 se va semnala Ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m in Județul Olt; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala local - ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m in Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Buzău, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 28-11-2020 ora 16 Intre 16:00 si 20:00 se va semnala ceață care va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Constanta, Județul Tulcea;

Comisia Balcanică şi a Mării Negre, în reuniune plenară online

Marţi, 27 octombrie 2020, o delegaţie reprezentând Consiliul Judeţean Tulcea a participat, online, la întrunirea plenară a Comisiei Balcanice şi a Mării Negre (CBMN), din cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime (CRPM). Reprezentantul la vârf al Judeţului Tulcea, consilierul judeţean Valentin Moldoveanu, în calitate de preşedinte în funcţie al CBMN, a dechis lucrările Comisiei, care a reunit prezenţa virtuală a delegaţilor tuturor zonelor membre ale acesteia.

Ordinea de zi a întâlnirii a inclus o sesiune administrativă, în cadrul căreia au fost luate în discuţie următoarele repere: ratificarea noilor membri ai Biroului Politic al Comisiei Balcanice şi a Mării Negre, modificarea regulamentului de procedură precum şi chestiuni de ordin financiar. Un punct interesant al discuţiilor l-a constituit numirea vicepreşedintelui Comisiei în persoana lui Konstantinos Kourtidis, consilier executiv regional - Regiunea Macedoniei de Est şi Traciei, la propunerea preşedintelui Valentin Moldoveanu.

"Profit de ocazie pentru a-i întâmpina pe noii membri ai CRPM şi ai Comisiei noastre geografice din Georgia, Grecia şi Ucraina. Este foarte important să avem membri din întreaga regiune a Balcanilor şi a Mării Negre. Acest lucru ne permite să ne concentrăm mai eficient asupra priorităţilor şi provocărilor comune cu care ne confruntăm, pentru a crea societăţi care beneficiază de politici menite să îmbunătăţească viaţa cetăţenilor noştri, situaţia economică la nivel de zonă, fiind stimulată astfel creşterea bunăstării din ţările noastre. Dacă sunteţi de acord, cred că prioritatea pentru perioada viitoare la nivel de Comisie ar trebui să vizeze exploatarea la maximum a noilor instrumente UE pentru revenirea din situaţia delicată generată de pandemia Covid-19", a declarat cu acest prilej, preşedintele CBMN, Valentin Moldoveanu.