Informare de presă privind situaţia COVID-19 în Prahova

17 octombrie 2020

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 7710 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmaţi de la începutul epidemiei, 264 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (70, 73, 76 ani) şi a patru persoane de sex feminin (74, 77, 84, 85 ani), cu comorbidităţi.

Cele 127 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani): Număr persoane

0 - 18: 5

19 - 29: 13

30 - 39: 20

40 - 49: 34

50 - 59: 29

60 - 69: 13

70 - 79: 8

80 - 89: 5

Peste 90: 0

Total: 126

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 378, dintre care 335 paturi sunt ocupate. La ATI, toate locurile pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

(*Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta)

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1878 de decizii de izolare şi 9503 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 30299 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1597 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 2675 de persoane, 618 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 221 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 322 sancţiuni (212 aplicate în cadrul acţiunilor punctuale în context Covid-19, 73 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor LG 55/2020, 11 pentru fapte de natură economică în context COVID), în valoare totală de 57595 lei.

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea "Hotărâri şi legislaţie". Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova
17 octombrie 2020