Alianţa USR PLUS Buzău şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare

Alianţa USR PLUS Buzău a finalizat vineri, 16.10.2020, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 6 decembrie.

USR PLUS le propune buzoienilor o echipă de candidaţi cu experienţă consistentă în domenii de activitate importante (antreprenoriat, educaţie, sănătate, expertiză financiară), cu reprezentativitate atât pentru mediul urban cât şi pentru mediul rural, respectând egalitatea de gen şi promovând tinerii în politică.

La invitaţia filialelor USR şi PLUS Buzău, lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Emanuel Ungureanu, deputat şi vicepreşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. Emanuel Ungureanu este una dintre cele mai importante voci care luptă de peste 18 ani pentru un sistem sanitar curăţat de corupţie şi incompetenţă.

"Mă onorează încrederea şi susţinerea colegilor mei din Alianţa USR-PLUS Buzău care mă sprijină să reprezint comunitatea buzoienilor în următorii 4 ani în Camera Deputaţilor. Sunt convins că voi lucra alături de colegii mei din USR-PLUS Buzău ca o echipă puternică şi vom convinge buzoienii că noi înţelegem politica ca un mijloc de a rezolva problemele oamenilor şi de a-i reprezenta cu cinste şi demnitate. Am venit cu entuziasm şi energie bună să sprijin sistemul sanitar din Buzău, să ofer soluţii pentru tinerii care vor să găsească un trai decent în acest judeţ şi să lupt împreună cu oamenii de bună credinţă din Buzău împotriva corupţiei din administraţia publică locală", a declarat Emanuel Ungureanu.

La Senat lista este deschisă de Preşedintele PLUS Buzău, Moraru Mihai Răzvan, antreprenor de 11 ani în domeniul agricol, dezvoltând la vârsta de 28 de ani una dintre cele mai importante companii naţionale în domeniu. Este promotorul agriculturii ecologice şi dezvoltării durabile, reuşind atragerea mai multor finanţări europene pentru investiţii în Jud Buzău.

În acelaşi timp, a fost implicat în mai multe proiecte sociale destinate copiilor defavorizaţi, pentru a facilita şi susţine accesul acestora la sistemul educaţional, primind în 2019 recunoaşterea activităţii prin "Premiul pentru susţinerea Filantropiei", la Gala "Oameni pentru Oameni".

"În 11 ani de antreprenoriat m-am lovit de foarte multe ori de legi neadaptate nivelului de dezvoltare al societăţii , de vidul legislativ sau de o supralegiferare. Proiectele pe care mi le asum şi pe care le voi propune în Parlament sunt axate pe axe principale: măsurile anti-sărăcie, susţinerea antreprenoriatului şi a IMM-urilor mici şi medii, dezvoltarea agriculturii şi susţinerea mediului rural, educaţie şi sprijinirea copiilor defavorizaţi, dezvoltarea zonei turistice a Jud. Buzău, pentru a avea obiective incluse în lista zonelor de interes naţional. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi îi asigur pe buzoieni de toată implicarea echipei USR PLUS pentru ne construi o comunitate puternică." a declarat Moraru Mihai Răzvan.

"Decizia filialelor USR şi PLUS Buzău de a-l invita pe Emanuel să deschidă lista candidaţilor din judeţ alături de Mihai Moraru, arată hotărârea noastră de a propune buzoienilor o listă credibilă care să confirme asumarea pentru o altfel de politică. Emanuel Ungureanu a fost printre cei mai activi deputaţi din actuala legislatură şi trebuie să continue munca din Parlamentul României. În calitate de deputat a efectuat vizite neanunţate în peste 80 de spitale din ţară în ultimii ani, constatând şi denunţând public situaţia precară a sistemului sanitar. O situaţie pe care o regăsim şi în judeţul Buzău, unde avem spitale total nepregătite pentru a oferi servicii medicale de calitate sau pentru a oferi asistenţă medicală de calitate pentru pacienţii infectaţi cu Sars Cov 2 sau care au alte afecţiuni", a declarat Irinel Cârstea, preşedintele USR Buzău.

USRPLUS Buzău îşi va prezenta programul propus şi asumat pentru alegerile parlamentare, iniţiativele legislative asumate de candidaţi dar şi măsurile programului de guvernare al Alianţei USR-PLUS.

Lista completă propusă de USRPLUS Buzău pentru alegerile parlamentare:

Camera Deputaţilor:
Emanuel-Dumitru Ungureanu
Denisa Coban
Marius Suditu
Daniela Badea
Lăcrămioara Minciună
Corneliu Baldovin
Adriana Susma

Senat:
Moraru Mihai Răzvan
Liliana Şerbănică
Ramona Fătu

Susţinem competenţa şi integritatea în politică prin oamenii noi care au demonstrat prin activitatea şi rezultatele lor în plan profesional, pentru ca împreună să construim "O Românie fără hoţie!"