Ambasada României în Franţa, gazda unui eveniment sportiv dedicat luptei împotriva cancerului mamar

Ambasada României în Franţa a fost gazda unui eveniment dedicat luptei împotriva cancerului mamar, sâmbătă, 3 octombrie 2020.

Misiunea a fost punctul de sosire al turului ciclist al echipei Casiopeea, asociaţie franco-română care promovează sportul în lupta împotriva cancerului. Membrele asociaţiei au fost întâmpinate de ambasadorul Luca Niculescu, alături de ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu. De altfel, evenimentul a fost organizat sub patronajul Ministerului Sporturilor, în parteneriat cu Ambasada României în Franţa.

Echipa Casiopeea a parcurs, pe biciclete, 850 de kilometri, între La Baule (vestul Franţei) şi Paris. Una dintre escale a fost la Ambois, oraş înfrăţit cu Băleni, din judeţul Galaţi.

Casiopeea Franţa a fost înfiinţată de Nathalie David, preşedinta asociaţiei, în 2015. Acum locuieşte în Paris, dar a locuit în România 5 ani, cu familia. În România a pus bazele asociaţiei Casiopeea, în 2010.

Asociaţia Casiopeea România strânge fonduri pentru proteze mamare şi organizează campanii de informare pentru prevenirea cancerului la sân.

În Franţa, Casiopeea organizează, în fiecare an, o provocare sportivă, menită să încurajeze lupta împotriva cancerului la sân şi să arate că totul este posibil, chiar şi după cancer.

Iniţial, evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în martie 2020. Traseul prevăzut, pe biciclete, era Paris-Bucureşti, însă pandemia COVID-19 a dus la anularea acestuia.

Turul Paris-Bucureşti pe biciclete urmează să aibă loc în 2021.

Imagini de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a Ambasadei https://www.facebook.com/RoumanieenFrance/