Îi aşteptăm pe maramureşenii nehotărâţi să vină alături de ALDE

Consider că este foarte important ca maramureşenii să ştie cu exactitate ce au făcut reprezentanţii guvernului Iohannis-Orban şi partidele care îl susţin în doar nouă luni, mai exact ceea ce nu au făcut pentru oameni.

Realitatea arată că guvernanţii au avut în toată această perioadă "reuşite remarcabile": prăbuşirea PIB-ul cu peste 12% în trimestrul II din 2020 faţă de trimestrul I; inflaţia dusă la peste 4%; împrumuturi de 105 miliarde lei; mărirea datoriei publice, de la 34,1% în octombrie 2019, la 40,2% în iunie 2020, riscând să o ducă la 45% în decembrie 2020; aproape un milion de şomeri; refuzul dublării alocaţiilor copiilor; încălcarea legii prin nemajorarea pensiilor cu 40%; refuzul creşterii salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2020, cum prevede Legea salarizării unice; aruncarea în pragul falimentului a sectoare întregi economice, precum cel al hotelurilor şi restaurantelor; instaurarea haosului în şcoala românească; transformarea corupţiei în politică de stat, prin folosirea, în mod ruşinos, a suferinţelor oamenilor pentru a-şi mulţumi clientela de partid.

Românii şi maramureşenii trebuie să mai ştie şi ce-i aşteaptă în cazul în care partidele care susţin acest guvern, căruia nu-i pasă de cetăţeni, vor câştiga alegerile.

Este evident că obligaţiile externe pe care şi le-au luat, împrumuturile uriaşe pe care le-au contractat, precum şi dorinţa lor de a reduce cheltuielile publice, vor face ca un viitor guvern PNL-USR-PMP-UDMR să ia următoarele măsuri:

- concedierea a 250.000 de angajaţi din sectorul public;

- creşterea impozitului pe venit la 16%;

- introducerea impozitului pe venit pentru toate pensiile;

- creşterea TVA la 24%;

- creşterea TVA pe servicii turistice la 24% şi renunţarea la cota redusă de TVA pentru alimente;

- impozitarea celor care lucrează în IT;

- renunţarea la unele drepturi câştigate, cum sunt voucherele de vacanţă sau indemnizaţia de hrană;

- creşterea impozitului pe venit la PFA-uri şi pentru activităţi independente;

- plata CAS şi CASS pentru PFA-uri şi activităţi independente la valoarea cifrei de afaceri;

- impozitarea tuturor tranzacţiilor imobiliare indiferent de valoarea lor;

- abandonarea programului de creştere a pensiilor;

- amânarea dublării alocaţiilor pentru copii;

- eliminarea ajutorului pentru persoanele cu handicap.

În aceste condiţii, este evident că avem nevoie de o mobilizare exemplară a membrilor şi simpatizanţilor noştri pentru ziua votului de duminică, astfel încât asemenea fapte grave să nu se întâmple în România.

ALDE acţionează pentru apărarea drepturilor consfinţite prin lege, care li se cuvin oamenilor! Îi aşteptăm pe maramureşenii nehotărâţi să vină alături de noi, deoarece ALDE a demonstrat întotdeauna că are soluţii pentru bunăstarea românilor.

ALDE propune soluţii concrete pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor judeţului Maramureş. Candidaţii ALDE Maramureş la alegerile locale din 27 septembrie 2020, la Consiliul Judeţean, Primării şi Consiliile Locale, îmbină în mod armonios experienţa şi competenţa cu entuziasmul şi energia tinereţii.

Priorităţile noastre sunt sănătatea, educaţia, economia, investiţiile şi turismul, pentru fiecare dintre aceste domenii având o strategie bazată pe necesităţile judeţului, precum şi a fiecărei localităţi în parte.

Votaţi ALDE, poziţia nr. 2 pe buletinul de vot pentru Consiliul Judeţean Maramureş!

Preşedinte ALDE Maramureş,
Cornelia NEGRUŢ