Comunicat de presă - Fundaţia Special Olympics România

Săptămâna Europeană a Fotbalului Special Olympics se lansează on-line prin intermediul unui hub digital

- Poţi susţine campania de sprijinire a jucătorilor în timpul crizei Covid-19 pe platforma www.specialolympicsfaceoffootball.com -

23 septembrie 2020, România - 23 septembrie marchează prima zi a Săptămânii Europene a Fotbalului Special Olympics 2020! Anul acesta, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, fotbaliştii cu sau fără dizabilităţi intelectuale din Europa, antrenorii şi susţinătorii lor joacă 'virtual'.

Special Olympics Europe Eurasia a lansat #FacesOfFootball, un hub unic de activitate digitală pentru a încuraja fotbaliştii cu dizabilităţi intelectuale să rămână activi şi determinaţi în faţa evoluţiei restricţiilor impuse de Covid-19. Angajamentul fără precedent al sportivilor din întreaga Europă a dus la aproape 1.000 de participanţi din peste 40 de ţării deja înscrişi la antrenamentele virtuale pe platforma https://www.specialolympicsfacesoffootball.com/. Campania a atras atenţia căpitanului Irlandei şi al echipei Everton - Seamus Coleman, care s-a alăturat şi sprijină acest demers. Noua campanie #FacesofFootball foloseşte tehnologia digitală pentru a-i încuraja pe sportivi să se antreneze, să concureze şi, cel mai important, să rămână conectaţi cu colegii jucători, antrenori şi suporteri, indiferent de restricţiile existente.

Special Olympics România va organiza, dacă va fi posibil, cu respectarea tuturor restricţiilor privind siguranţa sanitară a elevilor în contextul pandemiei de Covid-19 şi cu respectarea distanţării - competiţii de abilităţi individuale în centre de plasament sau şcoli speciale din judeţele: Argeş, Ilfov, Neamţ, Suceava, Vâlcea.

Fundaţia Special Olympics România (FSOR) a transmis echipament de protecţie dar şi tricouri, mingi şi medalii pentru 75 de sportivi şi 25 de profesori ce vor fi implicaţi în eveniment. FSOR va organiza un seminar on-line dedicat profesorilor şi antrenorilor care lucrează cu persoane cu dizabilităţi intelectuale luni 28 Septembrie începând cu ora 12:30.

Totodată, FSOR va facilita celor interesaţi accesul la două seminarii internaţionale on-line care vor utiliza resurse de pe platforma europeană iCoachKids (https://www.icoachkids.eu/), organizate marţi 29 Septembrie şi joi 1 Octombrie, dedicate celor care antrenează copii cu dizabilităţi.

Cu sprijinul partenerilor internaţionali - Lions Clubs International Foundation şi Toyota Motor Europe, jucătorii din întreaga regiune pot vizita hubul Faces of Football, pot crea cărţi de profil unice şi pot accesa un program interesant de antrenament digital pentru a-şi rafina abilităţile de fotbalişti. Videoclipurile de antrenament au fost filmate în timpul pandemiei şi prezintă antrenori şi sportivi ai Special Olympics care prezintă o serie de exerciţii şi tehnici pentru controlul mingii în jocul de fotbal. UEFA la nivel european şi FRF în România continuă să sprijine activităţile din Săptămâna Europeană a Fotbalului Special Olympics din perioada 23 - 30 septembrie 2020.

Detalii, video, fotografii vor fi postate pe tot parcursul campaniei pe pagina de Facebook Special Olympics România - https://www.facebook.com/specialolympicsromania/ şi pe contul de Instagram - https://www.instagram.com/specialolympicsromania/

Hastagurile campaniei sunt: #EFW2020, #FaceOfFootball #FRF
@SpecialOlympicsEuropeEurasia

Despre dizabilitatea intelectuală
Mai mult de 200 de milioane de oameni din întreaga lume au o dizabilitate intelectuală, constituind astfel cel mai mare grup cu dizabilităţi la nivel mondial. Dizabilitatea intelectuală trece dincolo de rase şi etnii, nivel de educaţie, statut social sau economic, putând apărea în orice familie. Pentru resurse externe puteţi consulta site-ul organizaţiei internaţionale - https://bit.ly/2LC1xNK sau al Fundaţiei Special Olympics România - http://specialolympics.ro/.

Despre Special Olympics România
Special Olympics este o mişcare globală care valorifică potenţialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilităţi intelectuale să fie acceptate şi implicate ca membri activi ai comunităţilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectată şi incluzivă pentru noi toţi. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate şi educaţie, Special Olympics luptă împotriva pasivităţii, nedreptăţii şi intoleranţei. în România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale să fie cetăţeni activi ai comunităţii. #PlayUnified #MeetTheDetermined #SpecialOlympicsRomania #HaiBRAVII

Pentru detalii puteţi contacta Fundaţia Special Olympics România. Oana Grecea, Coordonator comunicare,
o.grecea@specialolympics.ro.