Firmele pot aplica online pentru granturile de 1 miliard de euro. Platforma este funcţională!

Oamenii de afaceri din Bihor şi din întreaga ţară îşi pot înregistra firmele în platforma online deschisă de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile.

Platforma a fost deschisă în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 130/2020 şi oferă posibilitatea IMM-urilor da a obţine finanţare pentru dezvoltarea lor.

Aplicaţia prin care se pot obţine banii europeni este următoarea: http://granturi.imm.gov.ro.

Cele trei scheme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă:

1. Microgranturi (de 2000 de euro) pentru microîntreprinderi sub formă de sumă forfetară;

2. Granturi pentru capital de lucru (până la 150.000 de euro) acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară şi în procent din cifra de afaceri şi

3. Granturi pentru investiţii (până la 200.000 de euro) acordate în baza evaluării proiectului de investiţii depus.

Cei care vor să-şi finanţeze afacerile cu aceste fonduri au la dispoziţie pe site-ul Ministerului Economiei şi paşii pe care trebuie să-i facă, respectiv: ghidul de preînregistrare a firmelor: https://rb.gy/0mqljp, implementare măsura 1: https://rb.gy/wakwdx, implementare măsura 2: https://rb.gy/k9ygzb, implementare măsura 3: https://rb.gy/cqq3gb.

Guvernul PNL a demarat, în ultima perioadă, o serie de programe bazate pe finanţare europeană cu scopul de a sprijini firmele private şi companiile de stat în această perioadă destul de dificilă economic. De asemenea, pentru dezvoltarea economiei, a infrastructurii şi tuturor reţelelor de alimentare cu energie a populaţiei, România are la dispoziţie 80 de miliarde de euro, ce sunt alocaţi de Uniunea Europeană ţării noastre.

Florica Cherecheş
Deputat PNL de Bihor