Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache, la Vatra Dornei: Principala noastră promisiune este să redăm locuitorilor acestui oraş sentimentul de apartenenţă la "Perla Bucovinei". Garanţia acestei promisiuni sunt candidaţii noştri.

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, s-a aflat miercuri, 16 septembrie, la Vatra Dornei, unde a susţinut o conferinţă de presă alături de mai mulţi candidaţi ai Alianţei USR PLUS din judeţ la alegerile locale. Au mai participat Radu - Adrian Rey, candidat la primăria Vatra Dornei şi co-preşedinte filialei judeţene USR PLUS Suceava, Dan Nichiforel, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, deputatul USR Daniel Popescu, Codrin Ţăranu, co-preşedintele USR PLUS Vatra Dornei şi Cristina Pavel, candidat pentru Consiliul Judeţean.

Luând cuvântul, domnul europarlamentar Dragoş Tudorache a făcut referire la renumele de odinioară a oraşului Vatra Dornei, cunoscut ca fiind "Perla Bucovinei", punând retoric întrebarea "Oare câţi dintre locuitorii acestui oraş mai simt azi că trăiesc în "Perla Bucovinei?". El a făcut referire la oportunităţile de dezvoltare pierdute ale proprietarilor de hoteluri şi pensiuni din Vatra Dornei, şi la locurile de muncă dispărute prin închiderea fabricii de lactate, arătând că "am aşteptat cu toţii timp de 30 de ani ca politicienii, clasa politică, indiferent de partid, să facă ceva pentru noi. Şi tocmai pentru că am simţit că nu mai este nimic de sperat de la ei am decis cu toţii să facem acest pas şi să intrăm în politică". Amintind faptul că sunt mai mult de 16 mii de oameni în ţară care au lăsat deoparte confortul personal sau profesional pentru a fi candidaţi ai USR PLUS la alegerile locale, Dragoş Tudorache a spus că Alianţa USR PLUS îşi asumă acest rol de a curăţa primăriile, consiliile locale şi consiliile judeţene de hoţie şi de corupţie. Alianţa îşi ia angajamentul unor bugete deschise şi transparente şi a unor proiecte pentru comunitate şi pentru nevoile cetăţeanului. "Însă cel mai puternic angajament al nostru îl reprezintă oamenii noştri: prin onestitatea şi competenţa lor, candidaţii noştri reprezintă cea mai bună garanţie pe care o dăm electoratului", a încheiat Dragoş Tudorache, urându-le succes candidaţilor USR PLUS la primăria Vatra Dornei şi la consiliului judeţean.

Mulţumindu-i pentru sprijin, Radu - Adrian Rey a spus că echipa USR PLUS este o echipă de oameni competenţi, care ştie că este foarte important să accesăm fondurile europene, prin proiecte mari, ambiţioase, integrate, puse în practică de profesionişti. "Până acum s-au implementat cu greu câteva proiecte lipsite de anvergură. Acestea însă nu reprezintă şi nu aduc dezvoltare, şi este momentul de a schimba din temelii acest sistem de mici proiecte neconectate strategic cu nevoile locuitorilor acestui oraş. Vom lupta pentru interesele cetăţenilor. Consultarea lor este pe lista noastră de priorităţi, fiindcă ne dorim o conlucrare deschisă cu cetăţenii, să lucrăm cu ei şi pentru ei.

Creştem substanţial valoarea fondurilor europene accesate pentru finanţarea proiectelor şi deschidem administraţia locală către parteneriate public-private. Luptăm pentru interesele municipiului Vatra Dornei pe plan judeţean, naţional şi internaţional printr-o bună reprezentare la toate nivelurile. Reconectăm administraţia din Vatra Dornei la Europa." a afirmat Radu - Adrian Rey.

Dan Nichiforel, candidat al Alianţei USR PLSU la preşedinţia Consiliului Judeţean, s-a adresat celor prezenţi cu un mesaj de susţinere fermă a lui Radu - Adrian Rey: "Dragi dorneni, vă vorbeşte un dornean, ca unul care a petrecut o copilărie formidabilă în acest oraş, înainte de a-mi continua parcursul de inginer şi manager timp de 20 de ani în ţară, şi alţi 20 de ani în Germania şi apoi în Statele Unite. M-am întors acasă. Suntem aici pentru a-l susţine pe Radu pentru primărie.

Mesajul meu către dorneni este unul simplu şi intens: trebuie să se producă acea schimbare pe care o aşteptăm de zeci de ani: administraţie publică locală trebuie să fie capabilă să contribuie decisiv la prosperitatea cetăţeanului!"

În cuvântul său, Codrin Ţăranu, candidat USR PLUS la Consiliul Local Vatra Dornei, a arătat că avem în sfârşit posibilitatea de a alege opţiunea cea mai bună, nu opţiunea cea mai puţin greşită! "Mă bucur să văd azi candidaţi precum Radu - Adrian Rey, un om calificat, care va alinia din nou Vatra Dornei cu modernitatea europeană şi cu instituţiile europene, şi această promisiune este girată azi chiar de prezenţa europarlamentarului USR PLUS Dragoş Tudorache", a spus Codrin Ţăranu, co-preşedintele USR PLUS Vatra Dornei.

Cristina Pavel, candidat la Consiliul Judeţean a arătat care au fost motivele de a se implica în politică, şi a descris apoi succint câteva exemple de proiecte ale candidaţilor USR PLUS pentru judeţul Suceava. Cristina Pavel a încheiat îndemnându-i pe locuitorii oraşului Vatra Dornei să vină la vot şi să voteze echipa USR PLUS, care îndrăzneşte să propună un alt model de a face politică şi mai ales de a face administraţie: o administraţie transparentă, responsabilă, care pune cetăţeanul în centrul preocupării ei. Pe 27 septembrie, locuitorii din Vatra Dornei au ocazia să aducă în administraţia locală oameni oneşti şi competenţi, oameni care nu mai vor să stea deoparte, oameni care doresc o administraţie publică în slujba cetăţeanului.

În încheierea conferinţei de presă Nicolae Daniel Popescu, deputat USR, a concluzionat că dornenii trebuie să vină la vot în 27 septembrie, pentru că în sfârşit, au cu cine vota! Călătorind des între Bucureşti şi Vatra Dornei, Daniel Popescu a simţit din plin frustrarea şi părerea de rău a multora pentru decăderea acestei regiuni frumoase a Bucovinei. Însă, cunoscându-l pe Radu - Adrian Rey de mulţi ani şi ştiind că este un om competent, cu studii şi cu o experienţă care îl recomandă din plin, Nicolae Daniel Popescu a spus că "în persoana lui Radu - Adrian Rey ca primar am certitudinea că staţiunea Vatra Dornei este pe mâini bune". Deputatul a subliniat de asemeni faptul că pentru un parlamentar "este foarte important să avem oameni competenţi în teritoriu, cum este Radu - Adrian Rey, cu care să putem lucra şi cu care să putem concepe legi bune pentru localităţile României. Radu şi echipa lui sunt oameni tineri, integri, şi pot aduce acel suflu nou de schimbare, pentru a face într-adevăr din Vatra Dornei o staţiune de interes naţional şi internaţional. Veniţi la vot în 27 septembrie, pentru că aici, la Vatra Dornei şi în întreg judeţul Suceava, aveţi cu cine vota".