Măsuri adoptate la nivelul Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti pentru gestionarea unor cazuri de infectare cu SARS-COV 2

Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a dispus în această după-amiază mutarea în sistem online a activităţilor de învăţare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", ca urmare a testării pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanţi.

Totodată, sala de curs sus menţionată a fost dezinfectată, urmând ca întregul spaţiu al unităţii de învăţământ să fie supus aceluiaşi gen de activităţi la finalul acestei săptămâni.

Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia "la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile".

Totodată, la nivelul Sectorului 4 au fost dispuse, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti, măsuri de carantinare instituţionalizată în cazul a 34 de muncitori străini, ce lucrau într-un şantier aparţinând unei societăţi comerciale, ca urmare a faptului că trei dintre colegii acestora au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Biroul de presă