COD PORTOCALIU: 30-09-2020 ora 10 se va semnala ploi abundenteZone afectate

Complex de terenuri de sport lângă Piaţa Obor

Primăria Sibiu a demarat proiectul de creare a unui complex de terenuri de sport, în zona Pieţei Obor, lângă noul skatepark. Primarul Astrid Fodor a fost prezentă în teren alături de colegi din Primărie şi Consiliul Local Sibiu, pentru a studia la faţa locului suprafaţa de 23.000 mp de teren care va fi amenajată.

"Proiectul este demarat, studiul de fezabilitate fiind aproape de finalizare. Prin acest studiu se propune crearea unui teren de fotbal cu gazon natural pentru antrenamente şi terenuri sintetice pentru baschet, volei, handbal, minifotbal, tenis, tenis cu piciorul şi mese de ping-pong. Vom vedea concluziile studiului realizat de specialişti şi vom contracta elaborarea proiectului tehnic, iar după aprobarea de către Consiliul Local, vom executa lucrările propriu-zise. Studiul de fezabilitate ne va da şi o valoare estimativă a investiţiei" (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Cu această ocazie primarul Astrid Fodor a vizitat şi noul skatepark de lângă Piaţa Obor.
"Am vrut să mă conving că este folosit intensiv şi apreciat de tineri. Am discutat cu cei prezenţi la faţa locului şi mi-au confirmat că sunt încântaţi de acest skatepark, unde, spre deosebire de alte skateparkuri din ţară, accesul este gratuit, că instalaţiile sunt moderne, nu le pun probleme şi se bucură mult de ele. De altfel nici nu mă aşteptam să fie probleme, dat fiind faptul că firma care a amenajat acest parc are experienţă în domeniu, colaborând cu firma American Ramp Company, cel mai mare producător de rampe pentru skateboard din lume, care furnizează inclusiv consultanţă pentru amenajările din beton. Firma respectivă a mai realizat proiecte de acest tip în alte şase oraşe din ţară, inclusiv amenajarea binecunoscutului Arsenal Park. Dar asta nu înseamnă că nu îi vom mai adăuga şi alte dotări, iar din discuţiile purtate cu skaterii am aflat că un foam pit le-ar fi de folos pentru antrenamente. În scurt timp vom adăuga şi această dotare. Tot cu tinerii am stabilit că Primăria Sibiu va organiza un concurs cu premii pentru cei care vin cu regularitate în parc şi în acest sens se lucrează deja la un regulament pe care îl vom supune aprobării Consiliului Local. " (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing

Primăria Municipiului Sibiu