COD GALBEN: 26-02-2021 Intre 09:00 si 12:00 se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Cluj;

Ministrul apărării naţionale la conferinţa "Împreună protejăm România"

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 16 septembrie, la conferinţa "Împreună protejăm România", organizată de Grupul de Presă MediaUno şi Institutul Naţional de Statistică, la Clubul Diplomatic din Bucureşti.

Ministrul Ciucă a subliniat faptul că, în pandemie, personalul medical este în linia întâi, luptând pentru însănătoşirea tuturor celor afectaţi de boală, iar militarii s-au implicat în susţinerea lor: "Unităţi specializate ale Ministerului Apărării Naţionale au ridicat spitale de campanie, au transportat materiale şi echipamente medicale, au fost alături de veteranii de război şi de familiile militarilor aflaţi în misiuni în teatrele de operaţii, au sprijinit, pe timpul stării de urgenţă, poliţiştii şi jandarmii şi s-au implicat în proiectarea şi producerea de echipamente medicale dedicate confruntării cu COVID-19".

Totodată, ministrul apărării naţionale a arătat că militarii au avut permanent în vedere păstrarea capacităţii Armatei României de a-şi îndeplini misiunea constituţională de garantare a suveranităţii, independenţei, unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării: "Cu toate provocările reprezentate de pandemia Covid-19 am avut în vedere şi celelalte misiuni şi nu am oprit nici eforturile de modernizare şi înzestrare a Armatei României cu cele mai bune echipamente de apărare. Suntem pregătiţi să răspundem oricărei ameninţări la adresa securităţii naţionale şi euroatlantice, avem planuri de contingenţă şi putem reacţiona rapid şi eficient la orice fel de provocare".

De asemenea, referindu-se la misiunile militarilor români, ministrul apărării naţionale a declarat: "Militarii s-au antrenat pentru luptă, pentru misiuni în teatrele de operaţii externe, pentru acţiuni într-un mediu ostil, dar s-au pregătit şi pentru a interveni la dezastre naturale, pentru a-i sprijini pe cei aflaţi la nevoie. Însă niciun antrenament nu te poate face imun la suferinţa semenilor tăi, niciun antrenament nu te poate pregăti pentru momentul când cei dragi - bunici, părinţi, copii, rude şi prieteni - sunt în pericol şi au nevoie de sprijinul tău".

La evenimentul de la Clubul Diplomatic au participat, de asemenea, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în România, decidenţi guvernamentali şi politici, specialişti implicaţi direct în acţiunile de combatere a epidemiei, reprezentanţi ai mediului de afaceri. Temele de dezbatere au urmărit efectele pandemiei şi măsurile care se impun a fi luate în plan socioeconomic şi medical.

* * *

În cadrul evenimentului a fost lansată ediţia print a catalogului "Împreună protejăm România", realizat în parteneriat cu Institutul Naţional de Statistică, Camera de Comerţ Româno- Americană (RACC) şi UGIR- 1903.

Proiectul prezintă măsurile luate de autorităţile centrale şi locale, colaborarea cu partenerii externi în contextul pandemiei de COVID-19, dar şi măsurile luate de companiile şi instituţiile mari din România, pentru protejarea angajaţilor şi a clienţilor, respectiv continuarea activităţii în condiţii cât mai bune, precum şi modul în care acestea au sprijinit sistemul medical.

Mai multe detalii despre proiect pot fi accesate aici: https://impreuna-protejam-romania.ro/

Biroul de Presă