COD GALBEN: 21-01-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 km/h in Județul Cluj; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h. in Județul Suceava, Județul Neamţ; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 23 Intre 23:00 si 05:00 se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Covasna, Județul Harghita;

Administraţia Gradea încearcă să interzică prezenţa reprezentanţilor sindicatelor în şedinţele CA pentru a stopa divulgarea faptelor de corupţie din Televiziunea Naţională

Enervată la culme de ultimele dezvăluiri ale MediaSind TVR privind informaţiile false din declaraţia de avere a consilierului său de management şi şef al Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din TVR, fosta vedetă Mircea Radu, şefa TVR, Doina Gradea, a început ofensiva împotriva celor care au dezvăluit aceste fapte cu iz penal. Pentru ca informaţii de genul celor apărute în şedinţa de CA din data de 26 august 2020, când s-a aflat suma reală primită, în mod discreţionar, de fostul prezentator al emisiunii Down The Road, Mircea Radu, să nu mai ajungă la cunoştinţa opiniei publice, sau mai grav, la instituţiile abilitate de control, Doina Gradea a trecut ca prim punct pe Ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie care va avea loc mâine, 17 septembrie 2020, eliminarea reprezentanţilor sindicatelor din şedinţele CA: "anularea Hotărârilor CA nr. 69/2019 şi nr. 88/2019 privind participarea reprezentanţilor Federaţiei Cultură şi Mass Media FAIR-Media-Sind, respectiv a câte unui membru reprezentant al fiecărui sindicat din cadrul TVR, ca observatori, la şedinţele CA".

Motivul invocat de iniţiator, adică de PDG Doina Gradea, este unul hilar: "în scopul respectării actualului CCM şi a legislaţiei în vigoare".

Bineînţeles că nu există în CCM sau în alt document intern vreo prevedere care ar opri dreptul conferit de Legea de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTv membrilor CA de a invita în şedinţele CA pe oricine doresc! Singura precizare în CCM-ul invocat este prezenta unui reprezentant al sindicatului de casă al şefei TVR în calitate de observator în şedinţele CA. Practic, este încă o încercare jenantă a unei administraţii abuzive de a renunţa la minima transparenţă decizională conferită de normele naţionale şi internaţionale din domeniul relaţiilor de muncă.

Având în vedere această intenţie a şefei TVR, MediaSind TVR face un apel către membrii CA să respingă cu fermitate propunerea Doinei Gradea, pentru a asigura o minimă transparenţă a managementului în cea mai mare instituţie de presă a statului român.

Totodată, pe această cale, facem un apel către Preşedinţia României, Guvern, grupurile parlamentare ale PSD, PNL, USR, minorităţi şi UDMR, să urmărească cu responsabilitate activitatea şi votul reprezentanţilor săi în CA al SRTV. Atragem atenţia că situaţia dezastruoasă generată de multiplele abuzuri şi mai multe fapte penale descoperite inclusiv de inspectorii Curţii de Conturi, au fost posibile, din păcate, şi cu susţinerea unor membri ai Consiliului de Administraţie!

Departament Comunicare MediaSind TVR
Bucureşti, 16 septembrie 2020