COD PORTOCALIU: 30-09-2020 ora 10 se va semnala ploi abundenteZone afectate

Astăzi, 16.09.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrează un număr de 4.836 de persoane declarate vindecate.

La nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid - 19, în acelaşi interval de timp fiind externate 44 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 590 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, 191 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid- 19, 118 pacienţi sunt în zona tampon şi 281 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 191 pacienţi diagnosticaţi Covid- 19, 103 pacienţi prezintă forme medii ale bolii, 73 forme uşoare, iar 15 pacienţi cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, dintre care doi sunt ventilaţi mecanic.

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava dispune, la această dată, de 303 de paturi libere din care 26 pentru pacienţi Covid-19, 204 în sectorul Non-Covid şi 73 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienţi non- Covid şi 23 de ventilatoare din care 8 pentru pacienţi Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 74 pacienţi diagnosticaţi cu Covid- 19 şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 49.847 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 461 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 480 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 192 de persoane.

Conform actului normativ menţionat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuţiei cazurilor Covid -19 pe unităţi administrativ teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 21 au câte un caz în evoluţie, 45 au sub cinci cazuri în evoluţie, 7 au sub zece cazuri în evoluţie iar 12 au peste zece cazuri în evoluţie.

La Spitalul de Psihiatrie Siret, Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic. Până în acest moment au fost confirmaţi pozitivi la virusul SARS COV-2, un numar de 34 de beneficiari şi 4 cadre medicale, în decursul zilei de azi urmând a fi retestaţi restul pacienţilor şi cadrelor medicale. Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru evaluare şi conduită terapeutică după care se va dispune la izolarea acestora intr-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizaţi zilnic de medicii curanţi din unitate.

La data prezentului comunicat în judeţul Suceava sunt 591 de cazuri de infecţie Covid -19 în evoluţie.

În cursul zilei de 15.09.2020 poliţiştii au desfăşurat activităţi în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 499 persoane. De asemenea, au fost verificate 49 societăţi comerciale. Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judeţului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.77 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situaţiile oficiale întocmite şi transmise de instituţiile competente.

Prefectul judeţului Suceava face un nou apel către cetăţeni să manifeste o atitudine responsabilă şi să respecte cu stricteţe măsurile de protecţie pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus.