COD PORTOCALIU: 30-09-2020 ora 10 se va semnala ploi abundenteZone afectate

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 16.09.2020, este următoarea:

- 1.341 cazuri confirmate de CoVid-19;

- 96 decese;

- 1.155 persoane externate (1009 externate vindecate şi 146 externate la cerere);

- 67 persoane izolate;

- 388 persoane în carantină;

- 170 teste (168 efectuate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, restul la laboratoare private).

Precizări:

- Până în prezent, 66 cadre medicale (18 medici, 48 asistenţi) şi 33 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 92 au fost externate.

- 93 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, 50 au fost externate.

- Şapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ. Şase persoane au fost externate.

- 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Zece persoane au fost externate.

-15 persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Toate persoanele au fost externate.

- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Toate persoanele au fost externate.

- Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa - Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.

- O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.

- O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Toate au fost declarate vindecate.

- Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află şi o persoană angajată a Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Aceasta a fost vindecată.

- 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

- Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află şi 22 persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din judeţul Bistriţa Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului şi doi angajaţi parte din personalul auxiliar).

Toţi angajaţii centrului au fost vindecaţi. Din păcate, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalţi au fost declaraţi vindecaţi.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un cadru medical şi o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

- Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află şapte beneficiari şi o infirmieră de la un alt centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce priveşte beneficiarii, până la această dată au fost externaţi doi.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari şi 8 infirmiere de la un centru de recuperare din judeţul Bistriţa-Năsăud. 5 dintre infirmiere au fost externate la cerere. Totodată, au fost externaţi şi 10 beneficiari.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar minor din cadrul Serviciului Social al DGASPC Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost externat.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din judeţul Bistriţa-Năsăud.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi 7 cadre didactice. Patru dintre acestea au fost externate la cerere.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi doi fotbalişti. Aceştia au fost externaţi la cerere.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un elev.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un asistent social de la un alt centru de asistenţă pentru vârstnici.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un angajat de la o creşă de stat.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi o asistentă medicală de la o grădiniţă privată.

Biroul de presă