Două filme în premieră, pe terasa acoperiş a Ateneului Naţional din Iaşi

Filmele în aer liber pot fi văzute şi săptămâna aceasta în cele trei spaţii de proiecţie: terasa acoperiş a Ateneului Naţional din Iaşi, Casa Ghica-Callimachi şi Centrul de evenimente Agora. Cinefilii au ocazia de a viziona două premiere de film mult aşteptate în această toamnă: Acasă, My home şi Ţinutul / The County.

Acasă, My home este o poveste despre dezrădăcinare şi tranziţia la o nouă viaţă. În regia lui Radu Ciorniciuc, documentarul prezintă aventura familiei Enache, din mijlocul naturii în jungla urbană. Tot printre premierele lunii septembrie se regăseşte şi filmul Ţinutul, cel mai recent film al cunoscutului regizor islandez Grimur Hakonarson. Un film-dramă despre corupţie, loialitate şi puterea unei femei de a-şi lua soarta în mâini. Proaspăt introdus în programul de la Cinema Ateneu, Soţii de militari este inspirat din fapte reale şi ne invită să preţuim puterea muzicii şi forţa camaraderiei.

În programul de săptămâna aceasta se regăsesc şi alte titluri, precum: Maria, Regina României, Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija, Urma, Totul nu va fi bine şi Cardinalul.

Proiecţiile în aer liber vor fi organizate cu respectarea măsurilor şi regulilor de distanţare socială impuse. Biletele pot fi achiziţionate de pe www.cinemaiasi.ro sau direct la faţa locului.

Alege filmul care îţi place şi #HaiLaCinema!

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

18 septembrie 2020

Ora 20.00 - "Acasă, My home" - (regia Radu Ciorniciuc) - PREMIERĂ - AP 12 (Terasa acoperiş a Ateneului)

Ora 20.00 - "Soţii de militari" - Military wives - (regia Peter Cattaneo) - AP 12 (Centrul de evenimente AGORA)

Ora 20.00 - "Maria, Regina României" - (regia Alexis Cahill) - AP 12 (Casa Ghica-Callimachi)

19 septembrie 2020

Ora 20.00 - "Ţinutul" - The County - (regia Grimur Hakonarson) - PREMIERĂ - AP 12 (Terasa acoperiş a Ateneului)

Ora 20.00 - "Dumnezeu există şi numele lui e Petrunija" - (regia Teona Strugar Mitevska) - AP 12 (Centrul de evenimente AGORA)

Ora 20.00 - "Urma" - (regia Dorian Boguţă) - N 15 - Nerecomandat sub 15 ani (Casa Ghica-Callimachi)

20 septembrie 2020

Ora 20.00 - "Ţinutul" - The County - (regia Grimur Hakonarson) - AP 12 (Terasa acoperiş a Ateneului)

Ora 20.00 - "Totul nu va fi bine" - (regia Adrian Pîrvu, Helena Maksyom) - AG (Centrul de evenimente AGORA)