Platformă online creată de Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru comercializarea jocurilor loteristice

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Loteria Română au semnat, la sediul ADR, contractul pentru crearea şi dezvoltarea platformei informatice de comercializare a jocurilor loteristice online.

Potrivit documentului, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape. În prima etapă a procesului, LOTO 6/49 şi NOROC sunt jocurile care oferă posibilitatea participanţilor să-şi încerce şansa şi în mediul online.

Participarea online la celelalte jocuri loteristice tradiţionale, respectiv Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, prin intermediul platformei proprii de comercializare a jocurilor loteristice online de pe site-ul www.loto.ro, precum şi toţi paşii care urmează să fie făcuţi pentru realizarea integrală a proiectului Loteriei Române, fac obiectul celorlalte trei etape care vor fi parcurse în perioada următoare.

"Sunt onorat că, împreună cu specialiştii Autorităţii pentru Digitalizarea României, ne alăturăm echipei Loteriei Române în efortul de a dezvolta şi moderniza una dintre instituţiile româneşti cu tradiţie îndelungată. În foarte scurt timp, românii care cred în şansa lor vor putea accesa şi achiziţiona bilete la jocurile de pe site-ul www.loto.ro, prin intermediul platformei informatice proprii de comercializare a jocurilor loto online. Noul cadru legal ne-a dat oportunitatea să parafăm un document important pentru viitorul companiei, căreia îi urăm mult succes", a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

"Digitalizarea reprezintă un pas important pentru dezvoltarea şi modernizarea Loteriei Române. Mă bucur că această realizare se concretizează în mandatul meu şi datorez succesul întregii echipe. Toate demersurile pe care le-am făcut au fost susţinute, din prima clipă, de Consiliul de Administraţie şi de Adunarea Generală a Acţionarilor şi, bineînţeles, de domnul Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Împreună ne-am ţinut promisiunea pe care am facut-o jucătorilor Loteriei Române, cărora le mulţumim pentru încredere şi le dedicăm, ca şi întregii societăţi româneşti, cei 114 ani de activitate", a declarat, la rândul său, directorul general al Companiei Naţionale "Loteria Română" S.A., Sebastian-Iacob Moga.