COD GALBEN: 21-01-2021 ora 21 Intre 21:00 si 23:00 se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Harghita; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 20 Intre 20:10 si 23:00 se va semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 km/h. in Județul Suceava, Județul Neamţ; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 19 Intre 19:10 si 23:00 se va semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 90-100 km/h in Județul Maramureş, Județul Cluj, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 21-01-2021 ora 19 Intre 19:00 si 23:00 se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului in Județul Covasna;

TratamentARV.ro - prima platformă din România care monitorizează accesul pacienţilor cu HIV la tratament ARV

Bucureşti, 16 septembrie 2020 -Asociaţia Semper Musica împreună cu Asociaţia Sens Pozitiv şi Asociaţia Pacienţilor din Galaţi lansează TratamentARV.ro, prima platformă din România care arată în timp real şi public care sunt spitalele din ţară în care lipseşte medicaţia anti-HIV. Platforma a fost posibilă prin sprijinul oferit de ViiV Healthcare UK.

TratamentARV.ro cuprinde toate spitalele şi clinicile de boli infecţioase din România care tratează persoanele HIV pozitive. Utilizând platforma, pacienţii care trăiesc cu HIV pot semnala lipsa medicamentelor anti-HIV din spitalul în care sunt trataţi sau alte nereguli în legătură cu tratamentul. Sesizările primite de la pacienţii cu HIV sunt apoi verificate şi consemnate pe hartă, în dreptul fiecărei unităţi medicale. Platforma cuprinde şi informaţii despre cum se manifestă COVID-19 la persoanele care trăiesc cu HIV şi cum pacienţii cu HIV se pot proteja în această perioadă de pandemie.

Proiectul vine în contextul în care, conform UNOPA, prin studiul "Tratamentul ARV în România. Încotro?", încă din 2004 au existat şi există în continuare întreruperi ale tratamentului anti-HIV, într-o măsură mai mare sau mai mică, fapt ce influenţează starea de sănătate a pacienţilor cu HIV.

"Odată ce tratamentul anti-HIV este început, acesta nu mai trebuie întrerupt niciodată. Dacă pacientul nu are posibilitatea să ia toate dozele, virusul dezvoltă rezistenţă la tratamentul pe care îl urmează şi va trebui să îi fie înlocuit. În România, în loc ca un pacient cu HIV să urmeze o schemă de tratament ani de zile, persoanelor HIV pozitive le sunt schimbate adesea schemele de tratament. Acest lucru se datorează lipsei medicaţiei anti-HIV din spitale şi nu este deloc recomandat, precum în cazul altor afecţiuni." menţionează Alina Dumitriu, Directoare Executivă, Asociaţia Sens Pozitiv.

"TratamentARV.ro conţine date la zi legate de lipsa medicaţiei anti-HIV şi în acelaşi timp, va arăta istoricul lipsei tratamentului din farmaciile fiecărui spital, dându-ne posibilitatea să înţelegem pe termen lung dimensiunea şi implicaţiile acestor probleme. Datele colectate de platformă vor fi importante atât pentru ONG-urile care activează în domeniu şi activitatea lor de lobby, cât şi pentru autorităţi, în încercarea de a soluţiona întreruperile constante ale tratamentului anti-HIV " a spus Alexandru Gheorghiu, Preşedintele Asociaţiei Semper Musica.

Pentru informaţii suplimentare: office@sempermusica.org
Bogdan Istrate, Manager Program HIV, Asociaţia Semper Musica

Asociaţia Semper Musica este una dintre cele mai active organizaţii din România din domeniul prevenirii HIV, cu activitate în peste 45 de comunităţi din ţară.

În 2014, Asociaţia Semper Musica devine prima organizaţie din ţară finanţată de Fundaţia MTV Staying Alive din America, iar în 2016, eforturile asociaţiei din domeniul prevenirii HIV sunt recunoscute prin câştigarea Premiului I la Gala Societăţii Civile - Proiecte pentru tineret.

În 6 ani de activitate în domeniul prevenirii HIV, Asociaţia Semper Musica a informat direct, legat de infecţia cu HIV şi contracepţie, peste 45.000 de liceeni şi tineri, peste 2000 de tineri de la nivel naţional beneficiind de consiliere specifică online şi gratuită.