COD GALBEN: 02-12-2020 Intre 08:00 si 10:00 se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m in Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sibiu pentru drepturi egale!

Apel către candidaţii la alegerile locale 2020

Sibiul, atât municipiul cât şi celelalte comunităţi din judeţ, este în continuă dezvoltare. În acest proces, inegalitatea, inclusiv inegalitatea de gen, şi problemele sociale trebuie abordate în mod prioritar. Înainte de a fi o destinaţie turistică, Sibiul trebuie să fie un loc de trai sigur şi demn, unde drepturile omului sunt respectate, pentru toţi cei care îl numesc "acasă".

COVID-19 şi efectele sale economice au accentuat inegalitatea din comunităţile noastre, care ne afectează în mod diferit în funcţie de sex, gen, vârstă, de situaţia economică, de etnie şi (diz)abilităţi. Politicile publice nu trebuie să fie neutre din aceste perspective, cu atât mai puţin din perspectivă de gen. Atât actuala criză de sănătate şi economică, cât şi alegerile locale, reprezintă un moment oportun în care să ne re-angajăm, ca şi comunitate, la o agendă publică incluzivă şi să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă.

Programele candidaţilor la alegerile locale sunt diverse. Cu toate acestea, în mare parte, numeroase teme sociale, care afectează în mod disproporţionat femeile şi fetele, precum şi alte grupuri vulnerabile, sunt marginalizate.

Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.) invită toţi candidaţii să reflecteze la cinci priorităţi care să facă din Sibiu un judeţ al drepturilor egale, adică un judeţ în care violenţa de gen şi inegalitatea socială sunt abordate direct şi comprehensiv. Un loc mai sigur pentru fete şi femei este un loc mai sigur şi mai demn pentru toată lumea.

I. TOLERANŢĂ ZERO LA VIOLENŢA ÎMPOTRIVA FEMEILOR

- Asiguraţi-vă că toate autorităţile şi serviciile locale tratează cu maximă seriozitate cazurile de violenţă domestică, abuz sexual şi toate formele de hărţuire.

- Dezvoltaţi proceduri de monitorizare a ordinelor de protecţie pentru victimele violenţei domestice.

- Dezvoltaţi servicii specializate de asistenţă pentru victimele violenţei domestice în colaborare cu societatea civilă.

- Prioritizaţi dezvoltarea unui serviciu de asistenţă integrată pentru victimele violenţei sexuale la nivel judeţean.

- Elaboraţi acorduri între autorităţile locale, judeţene şi naţionale pentru decontarea cheltuielilor cu beneficiarii din centrele publice şi private de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei domestice.

- Creaţi centre locale de consiliere pentru agresori, care pun accent pe responsabilizare şi deprinderea de abilităţi de relaţionare non-violentă.

- Abordaţi în mod sistematic şi comprehensiv problema traficului de persoane şi exploatării persoanelor vulnerabile.

II. PRIORITIZAREA EGALITĂŢII DE ŞANSE ŞI DE TRATAMENT

- Integraţi analize de gen, de egalitate de şanse şi de tratament în toate proiectele.

- Susţineţi înfiinţarea unui centru de resurse şi servicii juridice pentru cetăţenii vulnerabili.

III. DREPTATE LOCATIVĂ

- Reconsideraţi criteriile de evaluare a cererilor pentru locuinţe sociale din perspectiva vulnerabilităţii şi includeţi victimele violenţei domestice în lista categoriilor care au prioritate.

Dezvoltaţi o strategie pentru locuire la nivelul comunităţilor locale.

IV. SĂNĂTATE ŞI DREPTURI REPRODUCTIVE

- Investiţi în cabinete de planificare familială în fiecare comunitate.

- Promovaţi educaţia pentru sănătate şi relaţionare sănătoasă.

V. LEADERSHIP RESPONSABIL

- Creaţi şi promovaţi medii de lucru sănătoase. Nu toleraţi nicio formă de discriminare şi hărţuire la locul de muncă.

- Informaţi-vă direct despre experienţa şi nevoile membrilor comunităţilor vulnerabile şi a supravieţuitoarelor violenţei domestice şi sexuale.

- Construiţi echipe diverse, care nu vor ignora inegalitatea socială, ci o vor aborda direct în fiecare proiect.

Textul integral al apelului, cu note explicative, se poate descărca aici. Notele explicative, care documentează situaţia din judeţul Sibiu, pot fi consultate în ultimele pagini ale documentului.

Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.) este o organizaţie neguvernamentală activă din 2004 în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi promovării egalităţii de gen. Asociaţia îşi desfăşoară activitatea atât la nivel local, în judeţul Sibiu, cât şi la nivel naţional. A.L.E.G. derulează campanii de advocacy pentru egalitatea de gen şi oferă servicii specializate pentru victimele violenţei de gen. Detalii pe www.aleg-romania.eu.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.