Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

Bucureşti, 16 septembrie 2020 - În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate - asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:
A) Autorizare
Numirea domnului Dragoş-Marius Călin în funcţia de preşedinte al Directoratului la societatea Grawe România Asigurare S.A.; Numirea doamnei Anca Bugeanu în calitate de membru al Consiliului de Administraţie la societatea Allianz-Ţiriac Asigurări S.A.;Eliberarea autorizaţiei de funcţionare ca societate de asigurare, pentru desfăşurarea activităţii de asigurări generale, societăţii NN Asigurări S.A. şi aprobarea NN Continental Europe Holdings B.V. ca acţionar semnificativ direct al acestei societăţi; Numirea doamnei Anna Natalia Grzelonska în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, a doamnei Dorina-Maria Coşbuc-Ionescu şi a domnului Gerke Anno Witteveen în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie, precum şi numirea domnului Elisei Cătălin-Mihai în funcţia de Director general şi a doamnei Juncu Ramona Veronica în funcţia de Director general adjunct în cadrul societăţii NN Asigurări S.A.; Modificarile intervenite în documentele Fondului Deschis de Investiţii Omninvest;
Emiterea Certificatului de Înregistrare a majorării capitalului social al societăţii Avioane Craiova S.A. Dolj; Emiterea deciziei prin care se confirmă că societatea Heineken România S.A., angajată în tranzacţii cu instrumente financiare derivate extrabursiere cu societatea Heineken International B.V., se încadrează în excepţia de la obligaţia de raportare prevăzută în articolul 9 alin. (1) al Regulamentului (UE) nr. 648/2012 (EMIR); Modificarea Actului constitutiv ca urmare a majorării capitalului social al societăţii Asito Kapital S.A. cu suma de 5.711.900 lei, de la valoarea de 20.642.300 lei la valoarea de 26.354.200 lei.

*********
Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.