Primăria Capitalei: STB SA continuă proiectul de fluidizare a traficului şi extinde banda unică pentru circulaţia autobuzelor pe linia de tramvai

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti, continuă proiectul de fluidizare a traficului şi extinde banda unică pentru circulaţia autobuzelor pe linia de tramvai.

Astfel, începând de mâine, 12 septembrie, autobuzele liniei 232 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe Şoseaua Olteniţei între Piaţa Eroii Revoluţiei şi Piaţa Sudului, numai pe sensul spre terminalul "Platforma Comercială Arcade Berceni" şi între Str. Netea şi Str. Şura Mare - pe sensul spre terminalul "Piaţa Unirii".

Pe acest traseu, autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvaie în staţiile: "Cimitirul Şerban Vodă" (ambele sensuri), "Opriş Ilie" (ambele sensuri), "Bd. Constantin Brâncoveanu" (ambele sensuri), "Huşi" (ambele sensuri), "Piaţa Sudului" (ambele sensuri vis-a-vis de benzinăria MOL) şi "Piaţa Sudului" (sensul către Str. Şura Mare, vis-a-vis de Mall Sun Plazza).

Subliniem faptul ca autobuzele nu îşi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai.

Acest proiect a fost deja implementat cu succes, într-o primă etapă, la începutul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 şi 330, care circulă, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 şi 46. Ulterior, proiectul s-a extins şi pentru autobuzele liniilor 143, 682 şi R409 care circulă, de la începutul lunii august, pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

Pentru a asigura călătorilor un transport public sigur, comod şi rapid, a fost implementat un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic şi s-a separat traficul rutier general de linia de tramvai.

Direcţia de Presă
11 septembrie 2020