COD PORTOCALIU: 30-09-2020 ora 10 se va semnala ploi abundenteZone afectate

ŞCOALA DE VARĂ

Inteligenţa artificială poate fi demnă de încredere!

Această afirmaţie, aparţine preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si a fost principala temă a Şcolii de vară "dIAloguri pentru viitor!" pe marginea căreia tinerii participanţi au susţinut sesiuni de dezbateri, fiecare dintre ei aducând argumente solide PRO şi CONTRA ce au condus la discursuri publice de impact.

Perioada 24-27 august 2020 a găzduit dezbateri on line fierbinţi în cadrul Şcolii de vară "dIAloguri pentru viitor eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa Năsăud prin Centrul Europe Direct Bistriţa, în parteneriat cu Centrele Europe Direct Argeş şi Bucureşti. În primele două zile au avut loc ateliere de formare in domeniul inteligenţei artificiale, precum şi în domeniul comunicării, utilizând metoda non-formală intitulată "Debate".

Evenimentul, ce s-a desfăşurat online, pe platforma Webex, a debutat în data de 24 august 2020 cu un atelier de formare în domeniul inteligenţei artificiale, iar în zilele ce au urmat, tinerii au participat la ateliere de învăţare practică în care şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare în spaţiul public, de gândire critică şi de argumentare logică.

Formatorii, Natalie Ester şi Vlad Măcelaru i-au antrenat cu măiestrie pe tinerii participanţi, pentru a putea argumenta interactiv tema supusă dezbaterii.

Această suită de ateliere s-a încheiat astazi, 27 august 2020, cu un concurs de dezbateri, în care cele şase echipe formate şi-au etalat abilităţile de comunicare, prin formularea unor raţionamente clare, coerente şi bine structurate. Inovativitatea, creativitatea şi siguranţa cu care si-au argumentat poziţiile pro şi contra a fost apreciată atât de formator, Natalie Ester, cât şi de către cei trei reprezentanţi ai Centrelor implicate. Toţi tinerii au primit un feedback profesional din partea formatorului, adevărată valoare adăugată pentru viitorul lor educaţional şi profesional. Toţi participanţii au fost felicitaţi şi premiaţi pentru implicarea şi devotamentul de care au dat dovadă pe parcursul desfăşurării evenimentului.

Diploma de excelentă au primit trei tineri: Ariana Mocanu (BN) Rareş Mihăilă ( Bucuresti) şi Sara Bratu (AG).

Reamintim cetăţenilor că pot beneficia de informaţii, consiliere şi răspunsuri la întrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de informare europeană Europe Direct Bistriţa - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Contact: Monica Muressan - Coordonator, Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/