COD GALBEN: 12-08-2020 ora 10 Intre 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate se va semnala 12 august, ora 12:00 – 12 august, ora 23:00Fenomene vizate COD GALBEN: 12-08-2020 ora 17 Intre 17:35 si 18:30 se va semnala averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină in Județul Braşov, Județul Sibiu; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 17 Intre 17:15 si 19:00 se va semnala averse ce vor depăși local 25...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, grindină in Județul Olt, Județul Dolj; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 16 Intre 16:50 si 18:00 se va semnala local averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice,intensificări de scurtă durată ale vântului,grindină in Județul Maramureş, Județul Maramureş, Județul Bistriţa-Năsăud, Județul Bistriţa-Năsăud; COD GALBEN: 12-08-2020 ora 16 Intre 16:45 si 18:00 se va semnala intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice, local averse ce vor depăși 15 l/mp in Județul Brăila, Județul Teleorman;

Tineret, cercetare, Erasmus, digitalizare - direcţii care nu trebuie să rămână în urmă pentru că ele reprezintă viitorul

Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară îşi exprimă dezacordul cu privire la reducerile prevăzute în viitorul buget al UE pentru perioada 2021 - 2027 în domeniul cercetării şi al programului Erasmus de susţinere a educaţiei.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PMP, Marius Lucian Lupu, subliniază necesitatea unei implicări susţinute a Uniunii Europene pe direcţia tineret prin măsuri concrete, care să ofere tinerilor europeni perspective mai bune. "Ca preşedinte al unei organizaţii de tineret, sunt ferm implicat în tot ceea ce ţine de acest sector.

Finanţarea corespunzătoare a politicilor de tineret reprezintă primul pas către implicarea şi conectarea tinerilor. Astfel, propunerea aflată pe masa Parlamentului European cu privire la viitorul buget al UE vine ca o dezamăgire. De ce? Pentru că sectorul de tineret are nevoie de consolidare prin angajamente ferme, nicidecum prin tăieri. Reducerea bugetului pentru cercetare, tineret şi pentru Erasmus nu poate fi justificată sub nicio formă", a afirmat acesta.

"Programele Erasmus reprezintă un real succes al proiectului european. De ele au beneficiat, şi continuă să o facă, sute de mii de elevi, studenţi, cercetători, stagiari şi lucrători de tineret, aceştia având posibilitatea de a descoperi patrimoniul şi diversitatea culturală ale Europei şi de a promova, totodată, o identitate europeană.
Erasmus reprezintă o oportunitate de care orice tânăr interesat ar trebui să poată beneficia fără ca acesta să fie un privilegiu", a mai declarat Marius Lucian Lupu.

Organizaţia de Tineret a PMP consideră că a investi în generaţiile tinere trebuie să reprezinte o prioritate atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivel naţional.

Avem nevoie de programe ambiţioase şi proiecte europene de natură să încurajeze, în mod real, implicarea tinerilor, mobilitatea şi cooperarea în rândul lor şi, în mod concret, o mai bună integrare pe piaţa muncii a acestora, cu atât mai mult pe fondul pandemiei de COVID-19.

"Tineret, cercetare, Erasmus, digitalizare - sunt direcţii care nu trebuie să rămână în urmă pentru că ele reprezintă viitorul", a mai subliniat preşedintele organizaţiei.

Organizaţia de Tineret a PMP îşi exprimă speranţa că actuala propunere de buget al UE pentru perioada 2021 - 2027 va fi îmbunătăţită, iar investiţiile în educaţie şi tineret vor fi reconsiderate, astfel încât bugetul să răspundă corespunzător provocărilor pe anii următori.