COD GALBEN: 14-08-2020 ora 10 Intre 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00Fenomene vizate se va semnala 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00Fenomene vizate COD GALBEN: 14-08-2020 ora 10 Intre 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00Fenomene vizate se va semnala 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00Fenomene vizate

Comunicat de presă - 01.08.202

Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, astăzi, 01.08..2020, este următoarea:

- 876 cazuri confirmate de CoVid-19;
- 65 decese;
- 644 persoane vindecate;
- 52 persoane izolate,
- 505 persoane în carantină.

Precizări:

- Până în prezent, 50 cadre medicale (15 medici, 35 asistenţi) şi 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) şi un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 47 au fost vindecate.

- Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa - Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

- Printre pacienţii confirmaţi cu Coronavirus se află şi 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din judeţul Bistriţa Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului şi doi angajaţi parte din personalul auxiliar).

Toţi angajaţii centrului au fost vindecaţi. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalţi au fost declaraţi vindecaţi.

- Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află şi un cadru medical şi o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistenţă pentru vârstnici din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

- 68 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.

- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ. Două au fost declarate vindecate.

- Opt persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din judeţ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.

- O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud.

- O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administraţiei Finanţelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de judeţ sunt poliţişti locali. Toate au fost declarate vindecate.

-12 persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.

- Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Una a fost declarată vindecată.

- 10 angajaţi ai ITM Bistriţa-Năsăud au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.